İŞTE KARAHASAN'IN O YAZISI:


Hava kirliliği nedeniyle her yıl dünyada 2 milyon kişi hayatını kaybediyor. Türkiye’de ne yazık ki soluduğumuz hava çok kirli. İstanbul, benzin ve dizel gibi fosil yakıtlardan yayılan120 Mikrogr/m3 sülfür dioksit miktarıyla, Dünyanın havası en pis 7'nci kenti. Ankara’ysa, 55 Mikrogr/m3 sülfür dioksit oranıyla 26'ncı sırada yer alıyor. Havadaki 10 mikrondan küçük parçacıklar solunum yoluyla ciğerlere girerek kana karışıyorlar. Kalp, kanser, astım ve nefes yolu rahatsızlıklarına neden oluyorlar. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, bu parçacıkların ortalama yıllık değeri 20 mikrogr/m3 geçmemeli. Ne yazık ki, Dünya Bankası verilerine göre, bizdeki değerler risk sınırını aşıyor. İstanbul’un ölçümü normalin yaklaşık üç katı (59 mikrogr/m3) Diğer illerimizde de durum çok kötü. (İzmir 55, Trabzon 65 , Edirne 65 , Antalya 77 , Balıkesir 84 , Erzurum 95, Hatay 98 , Denizli 100, Kars103, Konya104, Van146 mikrogr/m3)
(Kaynak: Dünya Bankası (WDI World Development Indicators, 2012)

Otomobil değişirse yaşam değişir
Hava kirliliğinin temel nedenlerinden birisi otomobiller. Geçen hafta Denizli-Pamukkale’deki bir toplantıda, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın verdiği bilgiye göre, elektrikli araçlar, 2020’ye kadar dünya pazarının % 10’unu oluşturacaklar. Renault, “Drive The Change” (Otomobili Değiştiriyoruz, Hayatı Değiştiriyoruz) sloganıyla, yeni teknolojilere ve yüzde yüz elektrik motorlu araçlara büyük yatırımlar yapıyor. Nissan’la birlikte ortak projeler geliştiriyor. Hedefi, 2016’ya kadar Renault ve Nissan üretimi 1,5 milyon elektrik motorlu araçla yollarda olmak.

2 bin kişinin çalıştığı, 4 milyar euro yatırım bütçesi olan “Sıfır Emisyon” programı, Türkiye için de çok önemli. Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen elektrik motorlu Fluence Z.E, geçen yıl sonunda önce kamu kuruluşlarına satılmıştı. 3 Mayıs 2012 tarihinden itibaren, nihai tüketiciye satışına başlandı. Renault Fluence Z.E, çevreyi kirletmiyor. İnanılmayacak derecede sessizçalışıyor. Tek şarjla 160 km gidebiliyor. Ekonomik. Motor için kullanılan lityum iyonlu akülerin kirası ve elektrik kulllanım maliyetleri, benzin ve dizelle çalşan araçların giderlerine göre çok düşük. Elektrikli motorlu araçlarda ÖTV’nin yüzde 3 olması, fiyat avantajı sağlıyor.