Kuzey Irak'ın Erbil kentinde çiftçilik yapan aynı zamanda Mesut Barzani'ye bağlı peşmerge birliğinde görev alan 3 çocuk babası Rekan Swar Omar, 25 Haziran 2014'te IŞİD'e karşı yürütülen operasyon sırasında mayın patlayınca ağır yaralandı.

7 AYRI AMELİYAT GEÇİRDİ
Vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle anüs, mesane ve bağırsakları parçalanan Rekan Swar Omar, Kuzey Irak'ta kanaması durdurulup tedavi için Türkiye'ye gönderildi. Adana'daki Özel Ortadoğu Hastanesi'nde tedavi altına alınan Rekan Swar Omar, son bir yıl içinde 7 ayrı ameliyat geçirdi.

TEDAVİYİ ANLATTI
Rekan Swar Omar'ı tedavi eden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alabaz, ilk kez kendisinin uyguladığını belirttiği yöntemi şöyle anlattı: "Hastamız geldiğinde rektumu yoktu. Mesanesi parçalanmıştı. Önce bağırsağını dışarıya aldık. Genel Cerrah Mehmet Bayrak ile birlikte kendi dokusundan yeni bir rektum ve anüs oluşturduk. Üroloji uzmanı Zühtü Tansuğ da bir mesane yaptı. İlk geldiğinde olmayan bir anüs ve makatı yeniden oluşturduk. Makatın çalışması için bacaktaki bir kası aldık. Bir pil yardımıyla makatı çalıştırmamız gerekti. Bir ay önce bu anüsü çalıştıran kasa bir pil taktık. Türkiye'de bu işlemi sadece ben yaptım. Pili çalıştıran bir kumanda yardımıyla hastamız tuvalete çıkabiliyor artık. Kumandaya bastığında takılan pil sayesinde makat açılıyor ve hastamız tuvalet ihtiyacını giderebiliyor. İşi bitince kumandaya tekrar basıyor ve makat kapanıyor. Bu çok önemli. Bu operasyon erken evre tümörü olan, makatı bulunmayan veya savaş mağdurlarına da uygulanabilir. Hastamızın sağlık durumu şimdi çok iyi. Bir iki gün içinde taburcu edilecek."

"ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN"
Ağlayarak doktorlara teşekkür eden Rekan Swar Omar ise, "Türkiye'ye geldiğimde durumum çok kötüydü. Çok şükür şimdi çok iyiyim. Allah onlardan razı olsun. Sıhhatim çok iyi" dedi