Türk Kızılay'ının uluslararası proje kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü trafik tescil ve denetleme Şube Müdürü Turgay Özkan sorumluğunda, Kızılay Gençlik Kolları ile birlikte sürücülere emniyet kemeri uygulaması yapılırken kemer takan sürücülere Kızılay gençlik kollarınca lokum ikramı yapıldı.

Sürücüleri emniyet kemeri bilincini oluşturmak amacıyla pilot il olarak İzmir ve Trabzon seçilirken bu illerde emniyet kemeri uygulamasının 6 ay süreyle haftada 1 saat yapılacağı belirtildi.

Trabzon'da eski sahil devlet karayolu Orman Bölge Müdürlüğü önünde yapılan uygulamada sürücülerin çoğu emniyet kemerini taktığı gözlenirken Trabzon Kızılay Gençlik Kolları tarafından kendilerine lokum ikram edildi.

Sürücülere ayrıca Türk Kızılay'ı tarafından emniyet kemerinin önemini anlatan "Trafik kazaları insan eliyle oluşan afettir" başlıklı broşür dağıtılırken broşürde trafik çarpmalarında her 4 kişiden 3'nün araçtan fırlayarak hayatını kaybettiğini, Türkiye'de 1 yılda meydana gelen trafik çarpmalarında ise 8 bin 800 kişinin öldüğü, 250 bin kişinin yaralandığı, maddi kaybın ise 40 milyar TL civarında olduğu belirtildi.