Günümüz şartlarında gerek hastanelerde gerekse de evlerde kullanımı yaygın olan hasta yatakları konuya en güze örnektir. Her hastanın hayat standardına faydalı olacak hasta yatakları ve hasta karyolası, hareket etmek özelliklerini yanı sıra tuvaletli tasarımları ile de hasta ve bakıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Hareket kabiliyeti kısıtlı olan yaşlı, yatalak ve engelli hastalar için özel olarak üretilmiş tuvaletli hasta yatağı fiyatları diğer hasta yataklarına göre biraz daha yüksektir.  

Tuvaletli Hasta Yatağı Pratiklik Kazandırıyor

Yatalak hastaları hayatını yatakta devam ettirebilmesinin en zor tarafı ise tabi ki de tuvalet ihtiyaçlarını yatakta gidermesidir. Hasta yatağı tasarımcıları bu zorluğu en az seviyeye indirmek için felçli ya da engelli hastalar için lazımlıklı hasta yatağı ya da tuvaletli hasta yatağı üretip, onların yaşam standartlarını biraz daha kolay hale getirdiler. Bu hasta yatakları hastaların tuvalet ihtiyacını bez kullanmadan yattığı yerden giderebilmesi için özel tasarımlardan üretilmiş olup, kolay temizlenebilir özelliği sayesinde hasta bakıcılarına da büyük kolaylıklar kazandırıyor. Tuvaletli hasta yatağı fiyatları yatağın özelliklerine ve kalitesinde göre farklılık göstermektedir. 

Tuvaletli Hasta Yatağının Özellikleri 

Tuvaletli hasta yatağının en büyük özelliği hastanın tuvalet ihtiyacını bez kullanmadan yatağında giderebilmesine olanak sağlamsıdır. Yatağın orta kısmında bulunan boşluk hastanın kalça bölümüne denk geliyor ve karyolasını alt kısmında bulunan lazımlık aparatı sayesinde hastalar yerinden kalmadan tuvalet ihtiyacını giderebilmektedir. Ayrıca bu aparatın temizliği de oldukça kolaydır. Yatağın hemen üst kısmında bulunan boşluk ise açılıp kapanabilir özelliğine de sahip olduğundan dolay tuvaletli hasta yatağı normal kullanımlar için de uygun hale gelmektedir. Anti-bakteriyel yapıya sahip olması sayesinde lazımlıklı hasta yatakları kolay temizlenip, kötü kokulara ehemmiyet vermemektedir. 

Tuvaletli Hasta Yataklarının Farkı Nedir  

Tuvaletli hasta yataklarını görünüş itibari ile diğer hasta yataklarına benzese de diğerlerinden ayıran tek farkı yatağın orta kısmında tuvalet düzeneğinin olmasıdır. Bu sayede yatalak hastalar hasta bezi kullanmadan tuvalet ihtiyacını normal şartlardaki gibi karşılama imkânı bulmaktadır. Hasta bezi kullanmak gün içinde hastanın birtakım zorluklar çekmesin neden olur. Her şeyden önemlisi de hastayı fiziksel olarak yatacağı gibi hastanın psikolojisini de olumsuz etkiler. Tuvaletli hasta yatağının kullanılması ise hastayı bir nebze de olsa mutlu eder.  Aynı zamanda tuvaletli hasta yatakları diğer hasta yatakları gibi katlanıp, ayarlanabilir ve hastaya pozisyon verebilen niteliklere sahiptir. Her iki tarafında bulunan korkulukları sayesinde hasta gün boyu güvenli yatış sağlar ve yükseklik alçaklık sayesinde yataklar ihtiyaç duyulan yüksekliğe getirilebiliyor. Bu özellikler tuvaletli hasta yatağı fiyatları belirleyen temel faktörlerdir. 

Tuvaletli Hasta Yatağının Temizliği Nasıldır

Tuvaletli hasta yatağını temizliği oldukça pratiktir. Bu sayede hasta bakıcılarını işleri de kolay olmaktadır. Hasta ihtiyacını giderdikten sonra hasta karyolasına yerleştirilen düzenek yerinden sökülüp temizlenebilmektedir. Ayrıç yatak kılıfının temizlenmesi için de sökülebilir kılıf kullanılmıştır. Ayrıca hasta karyolası ve yatak sistemi hava alabilir şekilde tasarlandığından dolayı kötü kokuların yatağa geçmesini önlemektedir. Ayrıca serum ihtiyacı için yatağın dört köşesinde serum takılacak aparatlar bulunur. Tuvaletli hasta yatağı fiyatları sahip olduğu ekipmanlara göre de farklılık göstermektedir. 

Tuvaletli Hasta Yatağı Kullanmanın Ayrıcalıkları

Tuvaletli hasta yatağı fiyatları avantajlarını yanında yok denecek kadar azdır. Hem hastaya hem de hasta bakıcısına büyük kolaylıklar sağlayan tuvaletli hasta yatağının başlıca avantajları şu şekildedir;

Bu yatağı kullanırken hasta bez kullanmayacağından dolayı bütçeden tasarruf ettirir. Bu şekilde uzun vadeli kullanımlarda yatak parasını çıkarttırır.

  • Hem hastanın hem de refakatçi ya da hasta bakıcısının, yaşam kalitesini ve konforunu artırır 

  • Kolay temizlenebilir özelliğine sahiptir. 

  • Hastaya moral sağlar

  • Bazı modellerini baş ve ayak kısımları hareket edebilir özelliğine sahiptir. 

  • Anti-bakteriyel özelliği sayesinde hasta bakımı ve tedavisi için en gerekli ürünlerdir.

  • Tekerlekleri vardır ve tekerlekleri ihtiyaç halinde kilitlenip, tekrar hareket edebilir tekniği ile donatılmıştır. 

Tuvaletli hasta yatağı fiyatları ve çeşitleri konusunda bilgi almak sipariş vermek ya da kiralama seçeneklerimizden faydalanmak için firmamızla iletişe geçebilirsiniz. Firmamız bünyesinde bulunan hata yataklarımız elektrik sistemli olup, gerekli ekipmanları ile uygun fiyatlarda kullanımınıza sunulmaktadır.