Ancak bu konuda tasarlanan her implant diş güvenli olmamakla birlikte sağlığımızı da tehtid eden bir duruma yol açabilmektedir. Çene Cerrahi Uzmanı Nesimi Sofuoğlu; “implant yapımı konusunda özellikle hastalarımızın, implant kalitesi ile implant fiyatları arasındaki ilişkiye dikkat etmesi gerekiyor.” Dedi.  

Her İmplanta Güvenmeyin

Akva Dent Diş Hastanesi Çene Cerrahisi Uzmanı Nesimi Sofuoğlu, implant uygulamasının güvenli olabilmesi için, yapay dişlerin kalitesi vurgu yapmaktadır. Çünkü implantlar, canlı olmayan materyallerden üretilen yapay dişlerdir. Canlı doku olmayan bir maddenin, canlı doku içerisine yerleştirilmesi ciddi bir konudur. Uygulanacak olan materyalin, mutlaka biyolojik doku ile uyumlu olması gerekmektedir. Ucuz olması için kalitesiz malzemelerden yapılan yapay dişler, çene kemiğinde büyük problemlere yol açabilir. 

Dr. Sofuoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre; “diş implantları insan sağlığına zarar veren maddeleri içermemelidir. Söz konusu yapay dişlerin, sağlıklı şekilde elde edilebilmesi hayli önemlidir. Bu dişler de ancak belli maliyetlerle tasarlanabilir. Fiyatı aşırı derece düşük olan implantların sağlıklı olup olmadığı mutlaka düşünülmelidir.” dedi.

Çene Kemiği Hasarı Oluşabilir

Uzm. Dr. Nesimi Sofuoğlu, sağlıksız bir diş implantının oluşturabileceği hasar üzerinde de açıklama yapmaktadır. Bu açıklamalara göre, implant, çene kemiği üzerinde yapılan bir uygulamadır. Çekilen dişin boşluğuna yapılan uygulama, direk biçimde çene kemiğini etkiler. Eğer implant, ucuz ve zararlı maddelerden elde edilmişse, çene kemiği olumsuz etkilenir. Çene kemiğinin hasarı hatta uzun vadede kemik erimesi problemleri görülebilir. Bahsedilen hasarlar, geri dönüşü ve tedavisi mümkün olmayan problemlere neden olabilir. Bunlar, ömür boyunca insanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilmektedir. 

Çene Cerrahisi Uzmanı Sofuoğlu, çene kemiğinde görülen hasarların ciddiyetine vurgu yapmaktadır. Bu uyarılara göre çene kemiğinde meydana gelen sorunlar, sağlıklı dişlerin kaybına neden olabilir. Hatta ileri seviyede çene kemiğinin tedavisi imkansız şekilde hasar görmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle Dr. Sofuoğlu, implant yaptırmak isteyenlerin, mutlaka dikkatli olmalarını önermektedir. 

Hangi İmplant Fiyatları Tercih Edilmeli?

Uzm. Dr. Nesimi Sofuoğlu'na göre, implant seçiminde titiz olmak gerekiyor. Bu konu hakkında ancak güvenilir uygulamaları olan diş hastanelerine güvenmek şart. Ve uygulama mutlak surette implant uygulaması konusunda deneyimli uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. 

Bazı diş hastaneleri; implant diş için aşırı fiyatlar çıkarıyorlar. Sağlıklı bir implant için bu kadar aşırı fiyatlara gerek yok. Fakat aynı şekilde aşırı düşük fiyatlara yapılan uygulamalar da güvenli değil. Araştırma yapılırken, konu hakkında genel olarak uygulanan fiyat tarifeleri mutlaka gözden geçirilmeli. Uygulama yaptırılacak olan diş hastanesi fiyatları da bu fiyatlar karşılaştırılmalıdır. Ancak bu şekilde doğru bir karara varabilmek mümkündür.