Diyet, egzersiz, tıbbi tedavi, cerrahi tedavi gibi yöntemlerle ideal kilosuna ulaşan ancak hayal ettiği vücuda kavuşamayanlar için yeni bir dönem başladı. Vücut şekillendirmede yaşanan teknolojik gelişmelerle artık hastaların kilo verme veya hamilelik sonrası vücutlarında yaşadıkları sarkma, gevşeme gibi tüm sorunlar planlı ve kombine bir şekilde çözülebiliyor.
Günümüzde pek çok hasta, vücudunda kilo verme veya hamilelik sonrası toparlanamayan kısımların düzeltilmesi için plastik cerrahların kapısını çalıyor. Bunun sebebi ise tartıda hedeflenen kiloya ulaşmanın, hayal edilen güzel ve sıkı vücudu da her zaman beraberinde getirmemesi. Kilo verme sonrasında vücutta birçok değişiklik, deformasyon meydana gelebiliyor; yüz, boyun, üst kol, meme, meme uçları, karın, sırt, kalça, kasık ve uyluk bölgelerinde pek çok sarkma, gevşeme görülebiliyor. Gelişen teknoloji ile uygulanan vücut şekillendirme operasyonları sayesinde artık, tüm bu istenmeyen görünümlerin tamamı, bir arada ve kısa sürede değiştirilebiliyor.
Vücut şekillendirme operasyonlarına, sıklıkla belirgin kilo vermiş veya hamileliğin etkisiyle vücudunda bozulmalar meydana gelmiş bireyler rağbet gösteriyor. Ancak, ameliyat olmasına ve anestezi almasına engel teşkil edecek herhangi bir tıbbi rahatsızlığı olmayan ve bundan sonraki hayatında sağlıklı bir yaşam tarzının devamına inanmış olan tüm hastalara da uygulanabiliyor.

HER HASTA İÇİN ÖZEL TASARIM VE PLANLAMA YAPILIYOR
Her hastanın ihtiyacı farklı olduğu için vücut şekillendirme operasyonları hastaya özgü olarak tasarlanıyor. Çoğu zaman tek seans yeterli olurken, bazı durumlarda birden fazla seans gerekebiliyor. Bu yüzden vücut şekillendirme ameliyatlarının bu işin eğitimini almış tecrübeli plastik cerrahlar tarafından yapılması gerekiyor. Burada hastaya düşen görev sabırlı olmak ve planlamaya sadık kalmak. Bu aşamadan sonra hasta için en güvenli ve en uygun yöntemi plastik cerrah belirliyor.

AYNI OPERASYONDA YÜZ, KOL, KARIN, BEL, BACAK, POPO ŞEKİLLENDİRİLEBİLİYOR
Ameliyatlar tam teşekküllü hastanelerde genel anestezi altında yapılıyor. İşlemlerin süreleri yapılacak kombinasyonlara göre değişiyor. Yüz germe, göğüs toparlama- dikleştirme, kol germe, karın - bel ve sırt germe, popo kaldırma- dolgunlaştırma ve bacak germe operasyonlarının hasta için uygun kombinasyonları belirleniyor, sadece birkaç saatte hastalar hayal ettikleri vücuda kavuşabiliyorlar.

GÜNLÜK HAYATA KISA SÜREDE DÖNMEK MÜMKÜN
Operasyondan sonra 1 veya 2 gece hastanede geçiriliyor, müdahale edilmiş alanlara uygun korseler takılması öneriliyor. Genellikle 3. günde banyo yapılabiliyor. Ağrı yaşanırsa, basit ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabiliyor. Vücut şekillendirme operasyonlarında birtakım izler mutlaka oluyor.
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. T. Gökhan Haytoğlu, bu izlerin tamamına yakınının, bikini bölgelerinin içlerine ve iç yüzlere saklandığını, böylelikle güzelce kamufle edildiğini söyledi. Dr. Haytoğlu ayrıca, sonuçları son derece tatmin edici olan operasyonlardan sonra hastaların yeni vücutlarına hemen alıştıklarını, hatta eski hallerini çabucak unuttuklarını, yeni bir hayata ‘merhaba’ dediklerini de ekledi.
(İHA)