Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca ilçesinin içmesuyu sorununa kesin çözüm getirecek Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı’nın tamamlandığını açıkladı. Kaynarcalılara verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Kaynarcalı hemşerilerimizle bir araya geldiğimizde içmesuyu sorunu yaşadıklarını dile getirmişlerdi. Bizler de hemşerilerimizin sorununa kesin çözüm bulacağımızın sözünü verdik. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

SASKİ’nin başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi SASKİ varsa su sorunu olmaz. Su ve Kanalizasyon İdaremiz tarafından 6,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kaynarca İsale Hattı ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz su, Hızırilyas Tepesi’nde inşa ettiğimiz son teknoloji arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra proje kapsamında döşenen 30 kilometrelik hat sayesinde Kaynarcalı hemşerilerimizin çeşmelerinden akacak” şeklinde konuştu.

İsale Hattı ile Kaynarca’nın içmesuyu geleceğini garanti altına aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz deneme çalışmalarını tamamlıyor. 29 Mart Cuma günü saat 14.00’da Kaynarca’da düzenleyeceğimiz törenle Sapanca’nın suyunu Kaynarca’ya ulaştıracağız. Tüm Kaynarcalı kardeşlerimizi 29 Mart’ta Kaynarca’daki törenimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı ile ilgili yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na Kaynarca’ya dönük hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Özel, “Kaynarca’mızda uzun yıllardır devam eden içmesuyu sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile görüşmüştük. Kendisi sorunun kökten çözmek için çalışma yapacaklarını belirtmişlerdi. Kaynarca’mızın içmesuyu sorununu kökünden çözecek ve ilçemiz için çok değerli olan bu çalışma SASKİ tarafından tamamlandı. 29 Mart Kaynarca’mız için tarihi bir gün. Tüm hemşerilerimizi gerçekleştirilecek törene davet ediyoruz” şeklinde konuştu.