Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Sapanca İlçesi’ndeki hizmet binasını yenileyerek Kemer Mezarlığı’nın içerisinde gasil hane ve morg tesisini hizmete açtı. Yeni tesis hakkında bilgiler veren Şube Müdürü Erhan Yanmaz, cenaze hizmetlerini vatandaşların ayağına götürdüklerini belirterek, “24 saat vatandaşımızın hizmetindeyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Sapanca İlçesi hizmet binasını yenileyen müdürlük, Kemer Mezarlığı’nın içindeki sosyal tesisini de hizmete açtı. Yeni tesisin hayırlı olmasını dileyen Şube Müdürü Erhan Yanmaz, “Sapanca ilçemizde Kemer Mezarlığı’nın içerisinde bulunan hizmet binamızı yenileyerek tamamen hijyenik gasil hane ve morg tesisini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tesisin içerisinde bay ve bayan gasil hanesi, 6 kişilik morg ve vatandaşlarımızın ibadet edebileceği bir de mescit bulunuyor. Sapanca’daki cenazelerimizi artık buradaki istasyonumuza taşıyıp, buralarda güzelce yıkayıp, cenaze yakınlarına ve mevtalara hizmet verip evlerine götüreceğiz. Evlerinden camiye, camiden de mezarlığa götürerek bu hizmeti vermiş olacağız. Yani vatandaşlarımızın tamamen ayağına gitmiş oluyoruz” diye konuştu.

Cenazesi olan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmasını isteyen Erhan Yanmaz, “Hem diriye hem de ölüye hizmet etmek bizim için şereftir. Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içerisindeki bütün cenazeler bizim cenazemizdir. Cenazesi olan vatandaşlarımız Alo 188’e ulaşsınlar. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü olarak 24 saat vatandaşımızın hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.