Göztepe karşısında gol düollası şeklinde gecen bir ilk yarı oynanandı. Bordo-mavililer, oyunda zaman zaman tempo yükselti, zaman zaman da sabırlı oynayarak topu rakibe bıraktılar.  Takım coşkusu, Konsantrasyonları ve disiplinleri, sezon başına göre daha düşüktü. İlk yarıda eksikler fazlasıyla hissedildi; başta defans göbeği, sol bek, orta sahada Hamsik. Yerlerine oynayan oyuncular onlar kadar ektili değillerdi. Trabzonspor kulübesindeki yerli ve genç oyuncular başta olmak üzere şans bekleyen oyuncular çok çalışıp hazır olmaları gerekir. Bu süreçte fazlasıyla şans bulabilirler ama bulduklarında iyi değerlendirmeleri gerekir. Trabzonspor’un hem kupada hem de lig de devam etmesi bu oyuncular için büyük bir fırsat.

Yedek oyuncular hem bireysel hem de takım olarak pozisyon eksikliğini giderip, daha fazla çalışarak farklı hedeflere doğru giden takımın bir parçası olabilmeliler. Teknik adam olarak Abdullah Avcı’nın elini bu anlamda güçlendirmek gerekir. Hoca sezon başından beri 15 kişi ile oynuyor ama eksikler ve yoğun maç trafiğinde fazlasıyla formda oyuncuya ihtiyacı var. Buradan maça dönersek ilk yarıdaki rotasyon oyuncuları sınıfta kaldı. Bu tür maçlarda yeni oyuncularla denen yeni oyun ve oyuncudan iyi geri bildirim almak gerekir. Avcı ve biz bu oyunculardan olumlu yönde maalesef geri dönüşler alamıyoruz. Abdullah Hoca, riske girdi. Mevcut kadronun neyi ne kadar yapabileceğini biliyor ama sakatlıktan yeni çıkmış oyuncuları da riske etmek istemiyor. Göztepe karşılaşmasının ilk yarısında oyunda bol gol var ama oyun tedirgin edici idi. Bunda en büyük etkende takımdaki yenilerin formsuz oluşu ve rakip takımın iştahı oldu.

Her maç, her gün, her hafta değişik bir Trabzonspor izliyoruz. Abdullah Avcı, kendisini kabul ettirdi bunun tartışılan bir tarafı yok artık. Ama her maç bize küçük küçük sürprizler yapıyor olması da manidar. Puan farkı ve camianın ona güveni, bu anlamda elini güçlendiriyor.  Şu son dokuz hafta bakalım bize daha ne sürprizleri olacak. Bunlardan birini Göztepe maçı ikinci yarsındaki değişiklikleri ve oyun yapısı ile yaptı. Yarının başında yaptığı 3 değişiklikle oyunu da maçı da aldı. İkinci yarı sahada Trabzonspor fırtına gibi esti ve gereğini yaparak türbinlerin gönlünü yaptı. Kalan Dokuz haftada; bu kadro ile bakalım nasıl bir iş çıkarılabilir Yarışı açık ara önde kupada yoluna devam eden bir Trabzonspor var.  Eldeki kadronun yapabilecekleri göreceğiz.

Trabzonspor da geçen sezonun en önemli sorunlarından biri olan takım savunmasında bir hayli yol alındığı gerçeği var. İkinci yarıda Top Göztepeli oyunculara geldiği zaman Dorukan, Djaniny ve de Ömür takım savunmasına hep yardımcı oldular. Bu yüzden ilk yarıda Göztepe'nin Trabzonspor ceza alanında rahat pozisyonları bulamadılar. Djaniny ve de ikinci yarıdaki performansıyla Nwakaeme bu takım için çok önemli iki futbolcu. Bu maçta geldiği günden beri en etkili oyununu ortaya koyan Djaniny de bu ikiliye ayak uydurduğunda ikinci yarıda girilen net gol pozisyonlarını izledik. Bu arada orta saha oyuncuları ve hücumcular arasındaki bağı kuran Abdulkadir Ömür geçtiğimiz haftalara göre daha olumlu görüntü ortaya koydu ikide gol attı. Birde ayakta alkışlandı daha ne olsun