Trabzonspor Süper Lig’in 18. Haftasında deplasmanda Altay ile karşılaştı. Bordo Mavili takım için kritik önem arz eden mücadelede Abdullah Avcı rotasyona giderek yine farklı bir 11 ile oynadı. Viktor Hugo'nun sakatlığından dolayı daha çok sol bekte tercih edilen Denswil asıl mevki olan sol stoperde, Dorukhan’ın yerine Siopis ve sakatlığı düzelen Abdulkadir Ömür ile maça başladı. Muhtemelen Mustafa Denizli hoca, kalabalık savunma yaparak hızlı çıkışlarla Trabzonspor karşısında boşluk bulabileceğini düşündü. Çünkü Trabzonspor orta sahası, top rakipteyken defansa gerekli desteği vermekte güçlük çekiyordu kurt hoca bu zaaftan yaralanmak istedi.

Başlangıç düdüğüyle de bütün oyun üstünlüğü Altay’a geçti. Trabzonspor acısından gol atabilmek için mutlaka ekstra bir çaba gerekiyordu. İlk yarım saatte bu rolü üslenecek bir kahraman çıkmadı. Altay özellikle sol kanattan taşıdığı toplarla etkili oldu. Maçta kilidini 33. Dakikada ceza sahası dışında sert bir şut çıkaran Cebrail açtı.  Oyuncu doksana taktığı golle Uğurcan’ı avladı. Bu gol öncesi Trabzonspor'un karşılayan oyuncularının tamamı Cebrail’e eskortluk yaparak şutu izlemeleri ayrı bir skandal. Golden sonra Trabzonspor oyunu dengeleyip pozisyonlar bulsa da olağanüstü bir şans yakalayamadı. Soyunma odasına ev sahibi takım Altay skor üstünlüğü ile gitti.

İkinci yarıya Abdullah Avcı’nın müdahale edeceği belliydi. Avcı Orta saha varyasyonun tamamen değişerek  Bakasetas ve Dorukhan’ı oyuna alarak topu olabildiğince rakip yarı sahada tutmak istedi. Bordo Mavililer bu değişikliğin meyvesini 50. dakikada Bakasetas’ın attığı derin pasla Cornelius şık bir vuruşla bulduğu beraberlik golünden aldı. Maç kendi kahramanını bekliyordu oda Cornelius oldu. Ceza sahsı içinde İki buluşmasında skoru buldu. Oyuna giren İki oyuncunun da asist yapması ayrıca Avcı’ya Yazar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'nin fizik gücü en yüksek takımlarından biri Altay. Takım savunmasını da çok iyi yapıyorlar. Belki de en etkili alanları ortadaki enerjik 4 oyuncusu. Ama bu maçta biraz daha şanslı olan taraf daha usta ayaklara sahip olan Trabzonspor’du.

Her güzelliğin, her başarının, her müdahalenin arkasında mutlaka Edgar vardı oda saklandı. Ama ilk yarıda hücum gücü için aynı şeyi söyleyemeyiz. Maç boyunca Altay'a çok fazla pozisyon vermeyen Trabzonspor ilk yarıda bırakıp pozisyonu tek şut bile atamadı. İkinci yarı Trabzonspor ise 15 dakikada bitiriverdi. İki golde de Cornelius'un imzası var. Attığı gollerde müthişti. Trabzon un her maça final maçına çıkar gibi hazırlanması lazım. Bu ligin şakası yok. Rakipler bizim maçlara özel hazırlanıyor.