Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölge yaz aylarında oldukça kurak ve sıcaktır. Ancak Marmaris’i çevreleyen dağların etkisiyle kış ayları oldukça yağılı geçmektedir. Yemyeşil bitki örtüsü denizin turkuaz mavisi berrak güzelliği nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin yaz tatili için en sık tercih ettiği ilçelerden biridir. Marmaris Bodrum’a 2 saatlik mesafede, Fethiye’ye 1,5 saatlik uzaklıktadır. Kuzeyinde Ula, Batı bölgesinde ise Datça bulunmaktadır.

Marmaris’e Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Marmaris, özellikle haziran, temmuz ve ağustos aylarında yaz tatili için tercih edilir. Mayıs ve eylül aylarında da bölgede deniz tatili yapmak mümkündür.

Marmaris’e Nasıl Gidilir?

Marmaris’e en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır. Yaz aylarında Türkiye’nin hemen her noktasından Dalaman Havalimanı’na uçak seferleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda İngiltere, Almanya gibi ülkelerden de Dalaman’a direkt seferler mevcuttur. Dalaman’dan Marmaris otogara, Fethiye ve Kaş’a kalkan otobüsler bulunmaktadır.

Marmaris’e otobüs ile gitmek isterseniz pek çok otobüs firması Marmaris otogara direkt seferler düzenlemektedir. Marmaris otogardan Datça, Bodrum, Akyaka gibi Marmaris’in ve Muğla’nın çeşitli ilçelerine, tatil beldelerine transfer seferler mevcuttur.

Marmaris’te Nerede Kalınır?

Marmaris, her tatil zevkine hitap edecek konaklama seçeneklerine sahip bir tatil beldesidir. Her şey dahil konseptli lüks otellerden, konforlu butik otellere, kalabalık ailelerin tercih edebileceği apart otellerden, uygun konaklama imkânı sunan pansiyonlara kadar fazlaca seçenek mevcuttur. Marmaris’in Akyaka bölgesi genelde konforlu ve güzel mimarili apart otellerin hizmet verdiği bir bölge olarak dikkat çeker. Marmaris otelleri arasından planladığınız tatile uygun seçenekleri uygun fiyata son dakika fırsatları ile rezerve edebilirsiniz.

Marmaris’te Ne Yapılır?

Marmaris yaz tatili geçirmek ve yaza uygun aktivitelerin yapılabileceği en güzel bölgelerden biridir. Marmaris’te mutlaka yapılması gerekenler:

Tekne turu ve dalış

Knidos Antik kenti gezisi

Marmaris Kalesi gezisi

Kleopatra Plajı ve gezisi

Kızkumu Plajı ve gezisi

Marmaris Barlar Sokağı’nda gece eğlencesi

Akyaka’da kayt sörf