Katarakt genelde ileri yaşlarda görülen gözde görme yetisinde düşme durumu olarak da ifade edilebilir. Her ne kadar yüzdelik oran ile ileri yaşlarda karşı karşıya kalınsa da katarakt farklı sebeplere bağlı olarak da ileri yaş öncesinden görülebilir. Katarakt tedavisi mümkün olmayan bir durumdur. Tedavisi yapılamadığı içinde küçük bir operasyon uygulamasından yararlanılarak gerekli olan çalışma ile görme yetisi tekrardan elde edilebilir.

Katarakt Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Katarakt ameliyatı yaşanan katarakt sorunun giderilmesinde etkili olan bir operasyondur. On ya da on beş dakikalık bir operasyon sonrasında işlem sonrasında kişi hastane de yatmasına gerek olmadan evine gidebilir. Son teknoloji ile uygulanan teknolojik yöntemlerden faydalanarak katarakt ameliyatı yapılmış olur.

Katarak Olduğunuz Nasıl Anlarsınız?

Katarakt ameliyatı genel olarak birçok kişinin hayatı boyunca duyduğu bir terimdir. Yaşın ilerlemesi ile beraber birçok kişide katarakt başlaması durumu ile karşı karşıya kalınır. Katarakt olunması durumunda gözde bulunan saydamlık matlaşmaya başlar. Görme yetisinde azalma, bulanık görme gibi belirtiler ile karşılaşılabilir.

Genellikle ileri yaşlarda görülmek ile beraber katarakt C vitamini eksikliği, şeker hastalığına bağlı olarak, çarpma ya da darbe, yanık, travma, ilaç kullanımı gibi birçok neden ile de oluşabilir. Katarakt hastalığının oluşması durumunda tedavi imkânı yoktur. Tedavi edilemediği için rahatsızlığın giderilmesi için katarakt ameliyatı yapılır. Operasyon son derece kolay olmak ile beraber yaşanan sorunun da giderilmesi anlamında avantaj sağlar.

Makula Deliği Nedir?

Makula deliği olarak ifade edilen ve halk arasından sarı nokta hastalığı olarak ifade edilen durum genel olarak sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Kişinin görme yetisinde ilk olarak bulanık görme ile başlayan bu sorun ilerleyen evre de ise son derece sıkıntının yaşanmasına neden olabilir. Makula deliği aslında gerçekten de makula alanında deliğin oluşması durumudur.

İlk olarak son derece küçük olan deliğin büyümeye başlaması ile beraber ise yaşanan sıkıntılar ve belirtiler de artış yaşanır. Bu durumda ise görme kaybına kadar birçok sıkıntı ile karşılaşılması mümkün olmaktadır. Uzman hekim desteğinden yararlanılarak yaşanan sorunun giderilmesi sağlanabilir.

Makula Deliği Evreleri Nelerdir?

Makula deliği olarak bilinen ve gerçekten göz merkezine yakın olan bir alanda bulunan makula yerinde deliğin oluşması hastalığıdır. Halk arasında sarı nokta olarak bilinmesi ile hastalığın ilerlemesi yani deliğin büyümesi ile beraber sarı noktanın görülmesidir.

Erken ve ileri evre olarak farklı evrelere sahip olan Makula deliğinde son teknoloji yöntemleri ve gerekli tedavi uygulamaları yapılarak sorunun çözümlenmesi mümkün olur. Makula deliği sorununda erken devrede bulanık görme, okumada zorluk ve kırılma ile karşı karşıya kalınırken ileri evrede ise sarı nokta görme, yüzleri tanımada zorluk ve yüzde doksan oranları ile görme kaybı ile karşılaşılması mümkündür. Bu neden ile rahatsızlığın erken evrede tespit edilerek sorunun çözümlenmesi için gerekli işlemlerin yapılması son derece önemlidir. Sorunun çözümlenmesi için uzman hekim desteğinden faydalanmanız önerilir.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina bölgesinde yaşanan yırtılma olarak ifade edilebilecek olan retina dekolmanı ciddi bir sorun olmak ile beraber acil müdahalenin de yapılmasını gerekli kılar. Retina dekolmanı rahatsızlığında gözlerin açık ya da kapalı olması fark etmeksizin ışık çakması yaşanabilir.

Bunun yanı sıra uçan cisimleri görme ya da gözde gri siyah perde inmesi durumları ile karşı karşıya kalınır. Bulanık görme ya da görme kaybının yaşandığı retina dekolmanı rahatsızlığının çözüme ulaşarak görmenin geri kazanılması için ise lazer tedavisinden yararlanılır.