Sebat Gençlik Spor ve ilçe kamuoyunda kritik bir figür olarak görülen Üstünsalih'in desteğini almadan bir ismin adaylığını açıklamasını kimse gerçekçi bulmuyor. Bu şartlar altında gözler, uzun süredir görevi yürüten mevcut Başkan Cemil Kalkışım'ın kararına çevrildi. Ancak Kalkışım, hem sağlık sorunları hem de yorgunluğunu gerekçe göstererek tekrar aday olmayacağını net bir dille ifade etti. Bu kararla birlikte kulüs hareketlendi.

Bektaş sürecin önüne geçti

Adaylık için Şenel Pul, Atalay Armutçu, Ali Sivrikaya, Mehmet Altun, Erol Kaynar ve Aslan Güner gibi isimler dillendirilse de, sürecin sonunda Cemil Bektaş öne çıkan tek isim oldu. Bektaş, kulüp içinden gelen ve mevcut yönetimde yer alan biri olarak dikkat çekiyor.

Her ne kadar Abdi Serdar Üstünsalih'ten doğrudan bir destek açıklaması gelmese de, Bektaş'ın şehrin önde gelen isimleriyle yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç aldığı belirtiliyor. Bu da onun tek aday olarak kongreye girmesinin önünü açtı.

Son söz henüz söylenmedi

Tüm bu gelişmeler ışığında Bektaş, Sebat Gençlik Spor başkanlığına en yakın isim olarak öne çıkarken, Akçaabat'taki başkanlık borsasında son sözün henüz söylenmediği de unutulmamalı. Kongrede yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda, 28 Haziran'da yapılması planlanan kongre öncesi yeni gelişmeler yaşanabilir.

Ayrıca unutulmamalı ki kongrede yalnızca 127 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Bu da, birden fazla adaylı bir yarış durumunda sürecin oldukça çekiişmeli geçebileceğine işaret ediyor.