2017-2018 İalhan Cavcav Sezonu hayırlı uğurlu olsun diyerek başlayalım... Trabzon, 50. yılında umarım şampiyonluğu alır ama bizim gerçekleri söylememiz gerekiyor. Takım net şekilde henüz hazır değil. Yeni transferler Kucka (çizgiden çıkardığı top dışında) ve Bongonda, Konya maçında verimli değildiler. Alışma dönemindeler diyelim ve iyimser olalım. Buradaki en önemli kazanım Burak Yılmaz. 2010-11 sezonundan sonra Trabzon’da ilk kafa golündeki vuruşu yapan oyuncu görmedik.Kral’ın dönüşü muhteşem oldu.

Süper Kupa sahibi Trabzonlu Mustafa Akçay, Fırtına’yı mükemmel etüt etmiş. Topa hep önde bastı, sert futbol oynadı ve daha 5. dakikada Okay Yokuşlu’nun hatasıyla Fofana ile öne geçmeyi bildi. Amatör küme oyuncusu bile böyle sorumsuz davranamazdı. Kucka ile o bölgede henüz uyumlu olamadıkları görüldü.

Gelelim Burak Yılmaz’ı oynatacak ya da daha fazla gol attıracak isme... Madem Burak Yılmaz’ı aldınız, Selçuk İnan’ı da getirin. Selçuk, Burak’a goller attırdığında kimse eskiye bakmaz. Artık futbolda duygusallık yok profesyonellik var. Kimseler kızmasın. Eğer 50. yılda şampiyonluk isteniyorsa bu tür tecrübeli oyunculara kimse hayır dememeli.

Sonuç olarak Trabzonspor, Konyaspor’u da zor da olsa Burak Yılmaz’ın attığı gollerle yenip üç puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe maçı öncesi bu morale ihtiyaç vardı. Kadıköy’de çok çekişmeli bir maç bizi bekliyor.

************ Burak, Burak, Burak... Başkası yalan Türkiye’de. Konya maçı tıkadığında sahneye çıkan isim yine Burak oldu. Her zamanki gibi ceza sahası içinde nerede duracağını çok iyi bildiğinden iki stoperin hatasını iyi değerlendirip galibiyet golünü attı. Hoş geldin Trabzon’a...

************ Trabzonspor’dan daha hazır görüntü verdiler. Maçın son dakikalarında öne de geçebilirlerdi. Ancak Burak Yılmaz faktörü dengelerini bozdu. Mustafa Reşit Akçay hoca üzülmesin kaybettikleri için. Konya kesinlikle iyi yolda.