Trabzonspor, bugün Ziraat Türkiye Kupası’nda Ç. Rizespor’u 5 - 2’lik skorla mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, “Maçın başından sonuna kadar oyun olarak hak ettiğimizi düşünüyorum. Hem disiplinli hem de hocum ve savunma varyasyonlarında olumlu işler yaptık. Sadece ilk 11’de oynayanlar değil girenlerde katkı yaptı. Farklı skor çıktı. Ama Rizespor iyi bir takım. Fizik gücü iyi bir takım. Skor lehimize geldikten sonra oyun daha da rahat oldu. Önemli olan bunu sürdürülebilir hale getirmek. Öyle olmasını da bekliyorum” dedi. 

Zubkov’un sakatlığı ile ilgili olarak ise, “Sakatlık olarak Zubkov’un var. Mustafa’nın da hafif gerginliği var. Savic’in ayağına bastılar. Bakacağız. 

Biz bunları yaşadık. Galatasaray’a maçında Draguş darbeye bağlı sakatlık geçirdi idmanlara başlayamadı. Darbeleri çok yiyoruz ama diğer konulara girmiyoruz” dedi. 

Güneş, “Şu anda maçı bitirdik. Gruptan çıktık. Ona bakalım. Rakibimizi bilelim. Tabi Pazartesi günü Konya ile oynayacağız. Deplasmanda maç kazanamadık. Oyunumuz geliştirip her maçı kazanmak için oynayacağız. İç ve dış fark etmez. Beşiktaş maçı dışında 10 kişi kaldığımız bütün maçlarda rakipten düşük değildik. Deplasmanda kaybetmenin verdiği eziklik ve fobi olabilir. Çok kolay kaybediyoruz. Ama saha hakem ne olursa olsun, bütün koşullara uyum sağladığınızda takımın iyi olduğunu gördüm. 
Sadece futbol oynamaya çalışan takımımız hak ettiği sonucu aldı. 

Attığımız golde de doğrumuz, yediğimiz golde de hatamız var. Eksiklikleri konuşuyoruz, düzeltmek içni. İyi örnekleri de söylüyoruz. İyi oynadığında, eksik olduğunda söylüyoruz. Buna alışmak zaman alacak. 
Lundstram çok akıllı oyuncu. Temposunu ritmini kazandığında katkı yapıyor. Mendy’de gelişme kaydediyor. Bütün oyuncular öyle. 

Bugün Cihan girdi gayet iyiydi. Memnunum. Muhamed Cham girdi gayet iyiydi. Başka maçta eksikse onu da söylüyoruz. Rekabet oldu mu gelişme de olur” dedi. 

İskenderunspor’un gruptan çıkması ile ilgili de tebrik eden Güneş, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ