Dün akşam oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden sonra yabancı hakem konusu Türkiye’nin gündemine oturdu.

Maçtan sonra Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbaçe maçlarında Vincic'in görev almasını talep ederek yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Adalet İçin Eşitlik İstiyoruz!

Futbolun adaletini korumak, rekabetin eşit ve adil şartlarda sürdürülmesini sağlamak, sporun ruhuna uygun bir şekilde sahada emeğin karşılığının verilmesini temin etmek, tüm paydaşların ortak sorumluluğudur.

Bu doğrultuda, kritik karşılaşmalarda maçın sonucuna doğrudan etki edebilecek hataların önüne geçmek adına, deplasmanda oynayacağımız Fenerbahçe ve evimizde oynayacağımız Galatasaray maçlarında; tecrübeli ve en önemlisi hakkaniyetli bir yönetim sergileyeceğine inandığımız Slavko Vincic’in görev almasını talep ediyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu, futbolun adil yönetilmesi adına gerekli adımları atmaya ve bu kritik mücadelelerin, sporun ruhuna uygun bir şekilde yönetilmesini sağlamak için sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

Futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler bu açıklama sonrası Trabzonspor ile görüştüğünü ve neden bu hakemin istendiğine açıklık getirdi.

Serdar Ali Çelikler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Trabzonspor kulübüyle görüştüm. “Neden Vincic'i istiyorsunuz?” dedim. “Test edildi, onaylandı. 'Fenerbahçe'nin hakemi' deniyordu. Özellikle Fenerbahçe maçında istiyoruz. Taş gibi maç yönetti.” cevabını aldım."

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ