Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor Antalyaspor'un konuğu oldu. Karşılaşma da Trabzonspor teknik direktör Abdullah Avcı uzun bir süre sonra Bruno Peres ve Anastasios Bakasetas'a 11'de şans verdi.  İyileşmesine karşın mevkiinde Dorukhan Toköz'ün gösterdiği performans sebebiyle formasını uzun bir süre geri alamayan Bruno Peres bu maçta sol bekte oynadı.

Karşılaşamaya baskılı başlayan taraf ev sahibi Akdeniz temsilcisi oldu. Nuri Şahin’in öğrencileri karşılaşmanın ilk 20 dakikasında buldukları pozisyonları cömertçe harcadılar. Trabzonspor ilk ciddi atağı sontrası 24. Dakikada köşe vuruşunda kaleciden seken top Cornelius çarparak ağlara gitti. Bordo Maviller gene bir gel pir geldi, golü de buldu ama sakatlanan önemli hücum silahı Nwakaeme’yi kaybetti. Tam oyun dengelendi derken Edgar topu elle müdahalesi ile Antalyaspor penaltı kazandı. Fredy penaltıdan golü attı ve skoru 1-1 getirdi. Takımlar soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarıda iki takımda oyun disiplinine bağlı kaldılar. Trabzonspor özellikle Nwakeeme’nin yokluğunda hücumda çok etkili olamadı. Antalya spor kendi sol kanadından Güray ve Doğukan ile odlukça etkili oldular. Bu atakların birinde de Güray'ın ceza sahası içinde sert ortasında Dorukhan ters bir vuruşunda top Uğurcan’ın korudu kaleye gitti. Skor 2-1 getiren Antalyaspor geri kalan sürede iyide savunarak 3 puanı aldı ve Trabzonspor’un serilerini sonlandırdı.

Trabzonspor bu maça kadar ön alan yerleşimi son derece dengeli yapıyordu. Rakibe doğru şekilde baskı yapıp oyunu yönlendire biliyordu. Bu maçta bunu bir türlü başaramadılar. Bunda Nwakaeme sakatlnması ve diğer hücumcuların formsuzluğu etkili oldu. Antalyaspor bu karşılaşmaya her ne kadar önemli eksiklerle çıkmış olsa da ligin çok önemli ekiplerinden biri olduğunu gösterdi . Trabzonspor karşısında baskıyı doğru yerde doğru zamanda yaptılar. Trabzonspor ise rakibin baskısından çıktığı anda geçiş oyunu ile doğru ataklarla sonuca gidemedi. Son haftalar da kötü oynayarak kazan Trabzonspor bu kez kazanamadı.

Trabzonspor şampiyonluk provası yapmaya başladı bir dönemde bu maçı kaybetmesi ile camiayı ufak ufak ateş bastı. Maçın genelinde Abdullah Avcı birçok maçında olduğu gibi daha çok topu rakibe bırakıp oynamasına izni verdi. Ama bunu yaparken de usta ayaklarına güvendi. Bu kez bu plan tutmadı. Avcı’nın ilk 11 ve sonraki kararları bu kez tartışmaya acıktı. Kaybedilen maçın sebebi, Trabzonspor’un gol yollarındaki en etkili ismi olan Nwakaeme den ilk yarıda mahrum kalması mı yoksa Avcı’nın bu maçtaki formsuzluğum bilemedim. Zemin kötü, oyun kötü, hakem fauller le ve vermediği kartlarla Trabzonspor’u ezdi. Öne geçilen bir maçı kaybederek belki de silkelenmek adına hayırlısı oldu. Bu mağlubiyeti bekleyen çok kişi vardı. Kayıplar olacak, lig uzun, hala rakiplerden kat kat fazla kredimiz var. Daha ortada bir şey yok,sadece rakiplerimizi sevindirdik .Eminim Avcı kendini,  ve takımını kısa zamanda toparlayacak ve kaldığı yerden yoluna devam edecektir.