​Trabzonspor destanların yazıldığı, tarihi stadı Avni Aker’e veda ederken yeni stadı Akyazı'ya da tarihi bir giriş yaptı.

Sezona çalkantılı skorlar ile başlayan Bordo Mavililerin Akyazı’da nasıl bir performans göstereceği büyük merak konusu idi.

Maç öncesi şehrin dört bir yanından gelen tüm taraftarlar maça inanmış ve binlerce km'lik yolları aşıp gelmişti.

Beklenen iyi futbol ve galibiyetti.

Gel gelelim Antep maçına ..

Trabzonspor, Maçın önemini bilerek taraftarını da arkasına alarak maça öyle bir giriş yaptı ki neredeyse kusursuz bir görüntü ortaya koydular.

Oyuncular sahada futbola aç gibiydi. Beklenen alıştığımız Trabzonspor'un aksine tüm oyuncular iyi bir mücadele örneği ile başladılar.

Sezon başından beri beklenen futbol bugüne saklanmıştı sanki.. 

İyi başlarsan iyi gider ya.. öyle de oldu.

Mücadelenin ilk dakikasından başlayan büyük baskı meyvesini ilk yarıda iki golle verdi de zaten.

Bordo Mavililerin yükselen grafiği, takım olma yolundaki adımlarını daha net attığını bu maçta gördük diyebiliriz..

Sahada Okay’ın dan Durica’sına, Yusuf’una Olcay’ına, Mas'ına ,Castillo’suna NDoye’ye kadar müthiş bir futbol ortaya koydular.

Özellikle Bordo Mavili taraftarların sahayı Antep’e dar etmesinde aslan payı Okay’ın diyebilirim.

Orta sahada neredeyse basılmadık yer, kazanmadık top bırakmadı.. Genç Yusuf’un ve Olcay’ın etkili oyunları Castillo’ya 2 gol bir den buldurdu.

Bir parantezde Emmanuel Mas'a açmak gerekirse oyunun parlayan isimlerinin arasında yer aldı. Gidip gelmeleri sürekli mücadeleci ruhu ile ön plana çıktı

Ersun Yanal’ın oyuna olumlu müdahalelerinden birisi de NDoye oldu.


Rodallega’nın gelmesinin ardından performansında gözle görülür bir yükselme görülen oyuncu gerek ilk yarı mücadelesi gerek de 2. Yarıda forvet arkasında çok iyi işler yaptı diyebiliriz.

Sonuca gelirsek bordo mavililerin rakip alanda çabuk oynaması, sürekli oyunu öne taşıma isteği, baskılı oyunu rakibin direncinin kırılmasında etkili oldu.

Dileriz ki bu herkesin gözünün pasını silen bu futbol hep devam eder. İstikrar sürer..

Tebrikler çocuklar..