Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu'ndan sigara tiryakilerine kötü haber geldi. Platform, sigara fiyatlarında 3 liralık bir zam yapılacağını duyurarak, sigara firmalarının tekel bayilerine satışı durdurmasından dolayı vatandaşlara sigara satışında kısıtlamaya gidileceğini açıkladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, "Maliyetlerin artması nedeniyle 3 liralık bir zam yapılacak ve bize satışı durdurdular" diyerek durumu açıkladı. Dündar, "Bu durumda tüketicilerle karşı karşıya kalıyoruz ve stokçu konumuna düşüyoruz" şeklinde konuştu.
Erol Dündar, sigara firmalarının 14 Mayıs seçimlerinden bir hafta önce bakkal ve tekel bayilere sigara satışını durdurduğunu belirtti. "Maliyetlerin yükselmesi nedeniyle 3 liralık bir zam yapılacak. Ancak bu zamdan önce bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya kalıyoruz ve stokçuluk durumuna düşüyoruz" şeklinde konuşan Dündar, firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ettiklerini ifade etti.
Erol Dündar, "Hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar. Kamuya toplu şekilde şikâyetimizi bildirdik. Değerli tüketiciler, biz stokçu değiliz ve satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz" dedi.




