Trabzon yine tarihi günlerinden birini yaşıyor. Trabzonspor’un yeni yuvası Akyazı Spor Kompleksi yarın muhteşem bir tören ile hizmete açılacak. Trabzon Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda 2009 seçimlerinde vadettiğiniz Akyazı’nın açılışını da yapmak size nasipmiş. Tüm Trabzon adına emeklerinizden ötürü teşekkür ediyorum, ayrıca Akyazı’nın yapılmasını gündeme getiren Faruk Kanca, Aydın Pişiren ve yapımı için her türlü riski alan dönemin TOKİ Başkanı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile dönemin milletvekillerine, belediye başkanlarına ve özellikle bu projeyi hiç gündemden düşürmeyen Trabzon meslektaşlarıma özellikle şükranlarımı sunuyorum.

Trabzon’da Tanjant Yolunu hizmete açtığınızda oranın temelini atanlara da teşekkür etmiştiniz, burada da Akyazı için mücadele edenleri unutmayacağınızı ümit ediyorum. Belki biraz geç kaldık, ama iyinin en iyisi oldu. İnşallah teknik olarak bir sorun olmaz. Ve nice galibiyetlere Akyazı’da merhaba deriz.

Biliyorum ki buraya sizin isminizin verilmesi noktasında fikir sizlere ulaştığında bunu reddederek Trabzonlu bir değerin ismini verelim demişsiniz. Size sunulan Şenol Güneş ismine de neden olmasın demişsiniz. Evet bizce de neden olmasın. Fatih Terim’in isminin iki stadyuma verildiği yerde Şenol Hoca’nında isminin verilmesinde bir sakınca olmamalıdır. Fakat burada sizlere isimleri önerenler Trabzon’da bir kamuoyu yapsaydılar, seçimlerde yapıldığı gibi bir anket yapsaydılar, Trabzonlular’ında Trabzonspor taraftarının da bunda söz hakkı olsaydı daha iyi olmaz mıydı? Diye sormadan edemeyeceğim.

Sayın Cumhurbaşkanım, evet futbol Trabzon’un kalbi, futbolun beyi Trabzonspor için böylesine güzel bir yatırımı Trabzon halkının verdiği oylarla kat be kat hak ettiğini düşünüyorum. Ve bu yetmez diyerek geç kalınan çok önemli projelerin de sizlerden müjdesini değil artık başlayın talimatını vermenizi rica ediyorum.

OLMAZSA OLMAZ DEMİRYOLU

Trabzon için olmazsa olmaz, en öncelikli proje demiryoludur. Ve 15 yıllık iktidarın boyunca bu demiryolu hep ama hep sözde kalmıştır. Sadece seçimlerde vaat edilmiş sonrasında havanda su dövülmüştür. Trabzon’da görev verdiğiniz gerek siyasiler gerek yöneticiler belli ki bu yatırımın önemi noktasında sizleri ikna edememiş olacak ki halen daha bir kazma vurulmuş değil. Biliyorum ikna olsanız kısa sürede bunu başlatır ve bitirirsiniz. Bölgenin Kafkaslara, ortadoğuya, balkanlara transfer merkezi olacak olan Trabzon’un acilen Erzincan’a ve Batum’a bağlanması şart olmuştur.

Bölgenin kaderi bu yatırımdadır ve acilen 2023 gibi uzak hedeflere bırakmadan bu başlamalıdır. Yine aynı öneme haiz olan bir diğer yatırım Güney Çevre yoludur. Bu yolun küçüğü olan Kanuni Bulvarı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yoğun gayretleri ile önemli bir yol almıştır. Fakat yavaş ilerlemektedir. Bunun için gerekli kaynakların arttırılmasının yanında, acilen Trabzon Güney Çevre Yolu’nun temel atma çalışmaları için ön fizibilite ve projelerin revize edilmesi gerekmektedir. Trabzon Havalimanının büyütülmesi çalışmalarının sözde kalmaması, Yatırım Adası ile ilgili bürokrasinin hızlandırılması ve temelinin atılması da Trabzon ve bölgenin sizden beklediği önemli müjdelerdir.

Sizlere bazı şikayetlerimde olmayacak değil tabi ki Sayın cumhurbaşkanım.

Sizler için küçük görülse de Trabzon için büyük sorunlar bunlar. Bu sorunların en başında imar katliamları geliyor. Özellikle Trabzon Büyükşehir olmadan önceki yerel yöneticileriniz, şehrin doğu batı ve güneyinde imar katliamlarına sebep olmuştur. Buna Trabzon belediyesi de zamanında göz yummuştur. Tabi ki bu konuyu sizlere kimse aktarmamıştır korkusundan ama Trabzon’un 15 yıl önceki fotoğrafına bir bakın ve uçak ile giderken birde şimdi ki haline bakın. Allah rızası için bu konuda sizin seçin deyip Trabzon halkının göreve getirdiği yerel yöneticilere bir dur deyin.

İkinci önemli mesele Trabzon’un trafiği. Yine yerel yöneticilerinizin kendi aralarındaki kavgalar nedeniyle, küçük husumetleri nedeniyle Trabzon’un kanayan yarası haline gelen trafik sorununa bir çözüm bir neşter vurulamamaktadır. Herkes sözde her şeyi yapacağız demekte ama 2 yıldır bölge halkı trafik konusunda çile çekmektedir. Eski bir belediye başkanı olarak bu konuda lütfen ama lütfen talimatlarınızı esirgemeyiniz. Çimento fabrikasının yasadışı çalışması ile Trabzon limanının pasif hale getirilmesi konusu da önemli. Dilerim bunları da birileri sizlere aktarır.

SOYLU'YA GÜVENİMİZ TAM

Son olarak;

Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye’de terör sorununun çözümü noktasında Trabzon’un evladı olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya verdiğiniz onurlu görevin ne kadar isabetli olduğunu hep birlikte izlemekteyiz. Bu konuda kararınızda pişman olmayacaksınız, çünkü sadece Trabzon değil ülkenin 81 ilinden Süleyman Soylu’ya gönülden destek verilmektedir.

Bugüne kadar hiçbir bakanın yapmadığını yapan, sabahın köründe Hakkari’de, Diyarbakırda, Şırnak’ta, gece yarıları Adana’da Urfa’da Van’da bu vatan için nöbet tutan kahramanlarını yalnız bırakmayarak onlarla bu ülke için nöbet tutan ve hainlere tokat üstüne tokat vuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sorunu kökünden çözecektir.

Siz en zor işleri en güvendiğiniz insanlara verirsiniz biliyoruz, Soylu’da zoru sever, Trabzon ve Türkiye ona güveniyor, inşallah Trabzon’un uşağı Süleyman Soylu bu sorunu kökünden çözecektir.