Yapımcılığını Kafkasör Film Akademisi'nin, yönetmenliğini ise Hüdaverdi Yavuz'un yaptığı filmin başrollerini Reha Beyoğlu (R. Tayyip Erdoğan karakteri ), Özlem Balcı (Emine Erdoğan karakteri), Ercan Demirel (Ahmet Kaptan-Babası), Işık Yıldız (Recep Tayyip Erdoğan-çocukluğu), İsmail Hakkı (İsmail), Volkan Başaran (Sultan Başkan) ve Ayhan Eroğlu (Hasan Yeşildağ) gibi isimler paylaşıyor.

NEREDE ÇEKİLDİ?

Çekimleri İstanbul, Kırklareli, Bursa, Lefkoşa ve Gazimagusa'da gerçekleştirilen film için, döneme ait Kasımpaşa dokusu Kıbrıs'ta dev bir organizasyon ile yeniden inşa edildi. Prodüksiyon malzemeleri ise 14 tırla İstanbul'dan Kıbrıs'a getirildi. Proje 1 sene ön hazırlık, dört aylık çekim ve üç aylık post produksiyon çalışmasından sonra tamamlanmıştır.

FRAGMANLARI İLE REKOR KIRAN REİS, MERAK UYANDIRIYOR…

“Reis” filminin fragmanı kısa sürede olumlu yorumlar alırken sosyal medya da büyük ilgi gördü. Filmin fragmanı kısa bir süre içerisinde 130 milyon kez izlendi, 20 milyon kez paylaşıldı.

GALA, ERDOĞAN'IN DOĞUM GÜNÜNDE YAPILMIŞTI

Reis filminin galası Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü olan 26 Şubat'ta Maslak TİM Show Center'da yapılmıştı.

TRABZON'DA SİNEMALARDA

Reis filmi bugün Trabzon'da seyirciyle buluştu.

AVRUPA DA DA YAYINDA

Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da merakla beklenen ‘Reis'; Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, İsviçre, Fransa, Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede seyirciyle buluşacak.

KÜNYE

Yapımcı: Kafkasör Film Akademisi - Temel Kankıran
Yönetmen: Hüdaverdi Yavuz
Senarist: Murat Özdil
Dağıtım: Mars 
Müzik: Yücel Arzen