Sinema Tarihinde Unutulmaz Filmler Olarak Listede Yerini Alanlar

Sinema tarihinde unutulmaz olan filmler 100 defa izlense dahi sıkmayan filmler olarak değerlendirilir. Bu filmlerin arşivlerde yer alması ve uzun süre kaldırılmaması muhtemel olmaktadır. O kadar ki iz bırakmayı başarmış tarihinde unutulmaz olarak değerlendirilen filmlerin listesi;

1. The Godfather(Baba)

2. Titanic(Titanik)

3. Lord of The Rings(Yüzüklerin Efendisi) Serisi

4. Harry Potter Serisi

5. Esaretin Bedeli

6. Hababam Sınıfı Serisi

7. Avatar

8. The Pianist(Piyanist)

9. Gladiator(Gladyatör)

10. Schindler's List(Schindler'in Listesi)

Filmleri sinema tarihinin unutulmaz filmler arasında yer alan filmleridir. Türünü en iyi şekilde işlemeleri, oyunculuk performansları ve senaryo gibi unsurları başarı ile sağlayan filmler olmuştur.

Sinema Tarihinin En Unutulmaz 4 Filmi

İzleyici beğenisi, yorumları ve değerlendirmeleri esas alındığında en unutulmaz listesinde 4 film olarak bulunan; The Godfather, Titanic, Lord of The Rings ve Harry Potter filmleri içeriği ile yer almaktadır.

1. The Godfather(Baba) 1972 -ABD 

Filmin Konusu: Amerika'ya yerleşmeyi planlayan Corleone ailesinin karşılaştıkları zorlu durumlar yer alır. Karşılaştıkları bu zorlu durumlarla baş etme yöntemleri ise sert yöntemlere bağlıdır. Bu işte başarılı olduklarını fark eden Sicilyalı Corleone ailesi artık ne yapmak istediklerinden emindirler. Yoluna çıkacak herkesi yok etmeyi hedeflerler. Filmin konusu da bu bağlamda devam eder.

Yönetmen koltuğunda Francis Ford Coppola, senaryoyu Mario Puzo ile yürütmüştür. Dram ve suç türünde uzun yıllar boyunca yerini bir başka filmin daha alamayacağı görüşü bulunur. 70'li yılların en favori sinema filmi olarak kabul gören The Godfather, geçen 40 yıla yakın sürede bile hala izlenmektedir. Dönemin senaryo kısıtlılığı ve diğer eksikliklerine rağmen 16 ödül almış bir sinema filmidir. Al Pacino ismi de ilk bu filmde duyulmaya başlamıştır. Kurgu ve işleyiş bakımından tarihin en unutulmaz filmleri arasında listede yerini almıştır. 

2. Titanic(Titanik) 1998 -ABD

Filmin Konusu: Fakir bir gencin Titanik gibi dönemin en büyük gemisinde yolculuk yapmak istemesiyle bir şekilde başararak yolculuğa çıkar. Bu yolculukta tanıştığı kızla romantizmin en derin duygularını izleyiciye, yaşanacak her durumda hissettirir. Hüzün, aksiyon ve gerilim dolu ilerleyen filmde hüzün galip gelir. 

Leonardo DiCaprio oyunculuğunun kalitesini bu filmle izleyicisine kanıtlar. Kurgu, oyunculuklar ve diyalogların en güzel geçtiği dram-romantik filmidir. Türünde benzeri bulunan ancak aynı tadı hiçbir zaman vermeyecek film olarak değerlendirilen Titanik, günümüzde tarihin unutulmaz filmi olarak mutlaka arşivde yer alır. 

3. LOTR -Lord of The Rings(Yüzüklerin Efendisi) 2001 -ABD

Filmin Konusu: Karanlıkların Efendisi Sauron en kudretli özelliklerle donattığı yüzüğünü bir savaş sonucunda kaybeder. Orta Dünya'ya hakim olacak kadar güçlü bu yüzüğü ise bir şekilde önemsiz bir hobbit genci bulur. Hobbit gencin yüzüğün savaş çıkarmaması için fedakarlıklar yaparak savaşı sona erdirmesi için 3 serilik filmi devam eder. 

2001 yılında yapılmış bu film uzun yıllar replikleri ve sahneleri ile ilgi çekici olmayı başarmıştır. Bütün film türlerinin harman olup karıştığı bir sinema filmidir. Uzun yıllar boyunca farklı aralıklarla tekrardan vizyona taşınmıştır. Bu sebeple unutulmaz filmler arasında olduğunu gösterir niteliktedir.

4. Harry Potter 2002 -ABD

Filmin Konusu: Anne ve babasını katleden kötü büyücünün yok olması için çaba sarf eden Harry Potter karakteri, bu yolculukta büyücülük okuluna katılarak eğlenceli ve gerilim dolu zamanları serinin her filminde yaşamaktadır. Her yaşanan olayda kötü büyücüye bir adım daha yaklaşarak büyük karşılaşma anı yaklaşıyor. 

Aradan geçen süre zarfında dahi hala izleyici kitlesi oldukça fazla olan bir filmdir. En unutulmaz tarihi filmler olarak bulunur. Bu film ile büyüye olan ilgi de artmıştır. Dönemin filmleri arasında Harry Potter'da en iyiler arasında yer almış bir seri filmidir.