Daha sonradan ses eklenen filmleri aratmayacak derecede güzel ve özel filmler tarihte ilk defa çekilmesine rağmen izlemeye değer bulundu ve beğenildi. daha sonradan teknolojinin de gelişmesi ile birlikte bir çok film teknolojik anlamda doğal ortamlardan uzak bilimkurgu tadında çekildi ve bu filmler de bir çok kişi tarafından izlenerek beğenildi. Bazı filmlerin beğenisi o kadar çok değerli hale geldi ki artık sinema filmleri de çok uzun zamanlardan bu yana seri halinde yani devam filmleri halinde çekilmeye başlandı.

İlk Sinema Filmi

Günümüze gelene kadar sinema filmleri arasında büyük ayrımlar bulunsa da ilk sinema filmi o zamanın teknolojisi ile birlikte çekildiğinden, daha yüksek bir teknolojinin tanınmaması nedeni ile seyircileri tarafından beğenildi. 1895 ve 1927 yılları arasında Lumiere kardeşler Duvarın Yıkılışı isimli bir film çekti. Özel efektlerin ilk kez kullanıldığı bu film ilk özel efektli film olarak tarihe geçti. İlk komedi filmi ise yine Lumiere kardeşlerin çekmiş olduğu Islanan Bahçe isimli bir filmdi. 1902 tarihinde Aya Yolculuk isimli bir sinema filmi ile tarihe imza atan ilk senaryolu film de izleyicileri tarafından ilgi gördü.

İlk Türk sinemasının çekimlerinin yapıldığı 1910 yılı ülkemizde de bir milat olarak kabul gördü. Halka açık sinemalarda yayınlanan bu film ile birlikte milli sinema düşüncesi ortaya çıktı. Yabancı filmlerin de açık sinemalarda sunulduğu zamanlarda sinemaya gitmek her bir birey için ülkemizde özeldi. Günümüzde Türk sinemaları ve dizileri teknolojinin de kullanılması ile birlikte online film izle artık tüm dünyada izlenilebilir hale geldi. Hatta ülkemizde bazı sinema filmlerinin vizyona girer girmez diğer ülkelerde de vizyona girmesi beklentisi doğuyor. Avrupa ülkelerinde aktif olarak sinemalarda gösterime sunulan Türk sinemalarının dışında televizyon dizileri de Arap ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde büyük bir rağbet görüyor. Sınırsız teknolojinin kullanıldığı bu filmlerde oyuncuların kalitesi de Avrupa ve Arap ülkelerinde bu filmlerin vizyona girmesini sağlayabiliyor.