% 100 Karadeniz Filmi sloganı ile 16 Ağustos’ta vizyona girecek olan ‘Tepe’nin Uşakları’ filminin galası Trabzon Forum AVM’de Cinemaximum Sinemalarında yapıldı. Yaygın medyanın da büyük ilgi gösterdiği galaya film ekibinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile çok sayıda davetli katıldı.

Galada konuşan filmin yönetmeni ve Dr. İsmet Eraydın, filmin yapılış hikayesini anlattı. İlk etapta kısa film olarak başladıklarını’ ardından gelişen süreçte filmin uzun metrajlı bir filme dönüştüğünü anlatan Eraydın, “Biz bir Titanic çekmedik. Ama kamerayı kimin karşısına koysam oyuncu çıktı. Ondan sonra biz bu işi yaparız dedim. Oynayan oyuncular inanın İstanbul’da ki değme oyunculara taş çıkartır” dedi.

Eraydın’ın ardından konuşan Bakan Yardımcısı Balta, filme gösterilen emeğe dikkat çekerek bu filme Karadenizlilerin sahip çıkması gerektiğini kaydetti. Filme sahip çıkmanın da izlemekten geçtiğine dikkat çeken Balta, bütün Karadenizlileri filmi izlemeye davet etti.

Filmin galasında dikkat çeken unsurlardan biri ise konukların sıcak bir şekilde karşılanması oldu. Sıra gecesi havasında geçen galada kemençe çalındı ve filmde geçen türküler seslendirildi. Ayrıca galata horon oynayan film ekibi konuklara keyifli dakikalar yaşattılar.
Filmin yönetmeni ve teknik ekibi ile oyuncular galaya gelen konuklarla tek tek ilgilendi.

FİLMİN KONUSU VE DETAYLAR:

Trabzon'un Çiçeklidüz köyünde, 12 Eylül 1980 darbesinin yaklaştığı bir dönemde geçen filmin başkarakteri genç Hikmet'tir. Hikmet'in babası Almanya'da çalışmaktadır ve bu nedenle evin reisi Hikmet'tir. Kışın okuluna devam edip yaz aylarında çobanlık yapmakta olan Hikmet'in en büyük hayallerinden biri öğrenimini ilerletip doktor olabilmektir. Ne var ki hem okuyup hem çalışmak iki önemli yüktür onun için. Hele bir de köyün en nüfuzlu ailesinin kızı Züleyha'ya duyduğu aşk eklenince işler iyice zorlaşmaktadır. Yıllardır içinde sakladığı bu aşkı, arkadaşlarından aldığı telkinlerle Züleyha'ya anlatmaya karar veren Hikmet'in karşısında Züleyha'nın babası, Sabri Ağa gibi zorlu bir engel bulunmaktadır. Sabri Ağa'nın kızı için başka planları vardır. Öte yandan çevre köylerin birleşip üzerinde maç yaptıkları 'tepe' de en büyük takıntılarından biridir ve bu tepe üzerinden köylülere karşı adeta bir savaş açmıştır. 

Eşsiz Karadeniz manzaraları eşliğinde komedi ve hüznü bir araya getiren filmin yönetmen koltuğunda, ilk yönetmenlik deneyimiyle İsmet Eraydın bulunuyor.