Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Sivasspor ile karşılaştı. Hafta içi iki takımda Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil ettiler. İki takımda yoğun maç trafiğinden çıktı. Sivasspor ligimizin fizik kalitesi yüksek, hocasıyla uzun zamandır uyum içinde belli bir standarttı yakalayan takımlarından. Dolaysıyla mücadele gücü yüksek bir karşılaşma beklentisi içindeydim yanılmadımda.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı bu karşılaşmada Roma maçı kadrosunu bozmayarak aynı ilk 11 le sahaya çıktı. Karşılaşmanın hemen başında Sivasspor birçok pozisyon bulsa da bunları değerlendiremedi. Bu ataklarda Bordo mavili taraftarların yüreği ağızların gelse de daha sonra takım oyunda dengeyi bularak birde penaltı kazandı. Trabzonspor adına topun başına gecen Bakasetas bu sefer garanti bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda gene çok pozisyon bulup çok pozisyon veren bir Trabzonspor izledik. Karşılaşmada Sivasspor’un orta sahası daha dirençli olması ve önde basması sonucu Trabzonspor geriden oyun kurmada sorun yaşadı. Bu basit top kayıpları ile birçok pozisyon bulan kımızı beyazlıların yorgun görünen hücum hattı aradığı golü ilk yarıda bulamadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başında Trabzonspor Nwakaeme ile 2 . golü bularak skor avantajı ile rahatladı. Golden sonra Sivaspor,  Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. Bu pozisyonların birinde ceza sahası çizgisi üzerinde Edgar'ın hamlesinde Kayode yerde kaldı hakem penaltıyı işaret etti. Gradel'in penaltı vuruşunda Uğurcan topu çıkardı, dönen topa Gradel tekrar vurdu Uğurcan yine çıkardı ama İsmail’in uzaklaştırama gayreti ile yaptığı gelişi güzel vuruşta top Cofie’nin önünde kaldı oda topu ağlara gönderdi. Bu pozisyonda önceki maçalarda çok eleştirilen Uğurcan’ın cabasının boşa gitmesi beni oldukça üzdü. İsmail bu pozisyon ve maç performansı da bir o kadar düşündürdü. Abdullah Avcı yaptığı değişiklerle Trabzonspor oyunda yeniden üstünlüğü eline geçirerek orta sahayı hızlı geçip çabuk hücum etmeye başladı. Sıopis dinamizmi ve dikine oynaması sağ katta Peres ve Abdulkadir Ömür’ün uyumu ile ileride Cornelius’un gücü ile karşılaşmanın son bölümünde Sivasspora oldukça zor dakikalar yaşattılar. Trabzonspor bu maçı da alarak ligde emin adımlarla yolu devem ederken yavaş yavaş kazanma alışkanlığını yakalamaya da başladı.

Trabzonspor, geçen seneye göre hücum bazında bu yıl ligimizde en fazla gelişme gösteren takımların başında geliyor. Bordo Mavililer karşılaşmaya 4-1-2-3 oyun kurgusu ile başladı. Bu diziliş hücum esnasında 3-3-4'e dönüyor. Rakip ataklarda ise ise 5-3-1'ye geçiş yapılıyor. Trabzonspor’un atak başlangıçlarında, Peres özellikle ileri çıktı ve İsmail Köybaşı'nın savunma kaldığı. Bir bek oyuncusu kenarda ise diğeri mutlaka iç hatta girerek hem pas trafiğine katkı hem de kenar bindirimleri yaptı. Buda Trabzonspor’a hücum zenginliği getirdi. Trabzonspor 'un atakları genelde Nwakeme 'nin olduğu kanattan gerçekleştirdi. Bordo Mavililer (w ) hücum yapması ile top Nwakaeme'ye geldiğinde, diğer oyuncuların ona alan yaratarak rakip ceza sahasına sızmasını sağladılar. Trabzonspor da hücum yerleşim planı, geçen sene ile aynı olsa da Gervinho ve Peres ile daha da çeşitledi. Hücum yerleşim planına göre çok geniş alanda sahaya yerleşen Trabzonspor, özellikle savunma sorunlar yaşayıp pozisyon verse de rakip bu pozisyonlardan faydalanamadı.

Seyir zevki yüksek, mücadelesi bol bir müsabaka oldu keşke taraftarımızda tribünde bu maçı izleye bilseydi. Umarım Trabzonspor taraftarına uygulanana bu yaptırım Türkiye’deki tüm statlarda aynen uygulanır. Bunu Trabzonspor Yönetimi takip etmeli ve gereğini yapmalı.(Yönetim Uyuma Taraftara sahip cık)