Trabzonsporlu futbolcular Sivasspor karşısında, ‘kazanmayı istiyor ama bunun için ne yapmaları gerektiğini bilmiyor’sacasına ter döktü.

Tâki Abdülkadir Ömür oyuna girene kadar. Abdülkadir’in yedek kalmasını anlayabiliyorum. Zira, ilk 11’de başladığı bazı maçlarda etkisiz kaldı.

Fiziksel ve zihinsel açıdan tam olarak hazır olmamasının buna neden olduğunu düşünüyorum.

Lakin Karadeniz ekibi oyunu rakip sahaya yıkmakta zorlanırken Abdülkadir’in sahaya sürülmesi için 77’nci dakikaya kadar beklenmesi bence mantıklı değil. 

Trabzonspor’un sezon başında ne denli yanlış transferlere imza attığını Sivasspor karşısında bir kez daha gördük. Bakın Bordo-Mavili takımın orta sahası adeta yolgeçen hanı! Bunun en önemli nedeni Okay’ın yanında ‘kapı gibi’ bir ön liberonun olmaması! Okay, ofansif özellikleri öne çıkan bir ön libero. Bu bölge için alınan Kucka da ofansif özelliklere sahip, 10 numara mevkiinden ön liberoya devşirilen Sosa da…

Kısacası Okay’ın ‘yanına transfer yapılacağına, yerine transfer’ yapılınca bu bölgede işler arapsaçına döndü. Şimdi defansif olarak elde sadece Onazi var. O da istenilen performansı sergileyemeyince orta saha yolgeçen hanı oluyor. Bu durumda aklıma Gökhan İnler geliyor. Sahi Trabzonspor sezon başında İnler’i neden almadı? Hem de bedavaydı! 

Sivasspor maçında Hubocan’ın performansı dikkatimi çekti. Süper Lig’de 13 hafta geride kaldı. Hubocan ilk kez kendi mevkii olan stoperde, Uğur’un sakatlanmasıyla yer bulabildi. Bence güzel de oynadı.

Trabzonsporlu oyuncuların elli ayakları dolaşırken Hubocan girince savunma hattı rahatladı. Gerçek Hubocan’ı ilerleyen haftalarda tanıyacağız ama Sivas’taki performansını görünce ‘bu zamana kadar neden şans verilmedi?’ diye düşünmeden edemedim!

Büyük takımlar kötü durumdayken kazandığında işlerin yoluna girmesi çok daha kolay olur. Bu açıdan Osmanlıspor ve Sivasspor galibiyetleri Trabzonspor için hayat öpücüğü oldu.

Önümüzdeki hafta Antalyaspor karşısında alınacak galibiyet ise çok farklı şeylerin başlangıcı olur. Bordo-Mavililer bu sezon üst sıralar için mücadele edecek mi? Antalyaspor müsabakasının sonucu bu sorunun cevabını tayin edecek.

Hadi bakalım, kolay gelsin.