Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Kurban Bayramı tatili için geldiğiRize'de belediyenin kurduğu çadırdaki bayramlaşma töreninekatıldı . Yaklaşık 2 bin kişi ile tek tek tokalaşan Erdoğan'ı hemşehrileriGüneysu'ya astıkları, "Güneysu'nun gururu Recep Emice" pankartıyla karşıladı. 

Başbakan Recep 
Tayyip Erdoğan, dün gece geç saatlerde Kurban Bayramı tatilini  geçirmek üzere baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesine geldi. Geceyi Merkez Mahallesi'ndeki villasında geçiren Başbakan Erdoğan bugün öğle saatlerinde evinden çıkarak ilçe merkezine indi. Burada kendisini bekleyen hemşehrileri ile tek tek bayramlaşan Erdoğan'ı karşılamak için ilçe merkezine asılan, "Güneysu'nun gururu Recep Emice, yürüdüğün yolda seninleyiz. Yeğenlerin" ve "Mazlumların gür sesi yiğit Başbakanım" yazılı pankartlar dikkat çekti. Erdoğan'la bayramlaşanlar arasında yer alan Gürcistan Mağduru Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başknı Nuriye Kaputoğlu ve Gürcistan'da bir rüşvet davası nedeniyle hapiste yatan ve serbest bırakılması için 2 milyon Dolar rüşvet istendiği iddia edilen mühendis Serdar Göksu'nun babası Mehmet Remzi Göksu ve yakınları, sorunlarını Erdoğan'a anlattı. Kaputoğlu, Gürcistan'da halen 62 kişinin haksız yere tutuklu olarak bulunduğunu söyleyince Başbakan Erdoğan, "Ben oradaki herkesin serbest bırakıldığını sanıyordum. Sorununuzla ilgileneceğim. Gerekirse Saakaşvili'yi tekrar ararım" dedi. 

2 BİN KİŞİ İLE TOKALAŞTI 

Güneysu'nun ardından Rize Cumhuriyet Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan, belediye tarafından kurulan çadırda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve milletvekilleri olduğu halde vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, bir saat içinde yaklaşık 2 bin kişinin elini sıktı. Erdoğan bayramlaşırken görevliler, vatandaşları, "Lütfen seri olun. El öpmek ve öpüşmek yoktur. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz" diye uyardı. Bu arada Erdoğan'ın gelişi nedeni