Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'in yazılı soru önergesine verdiği cevapta, ''Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Sosyal Yardım Programı''ndan yararlananlara ilişkin rakamları açıkladı.

228 Bin Kadın Bu Haktan Yararlandı
Programdan faydalanmak için 22 Ekim 2012 tarihi itibarıyla 329 bin 855 kadının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvurduğuna işaret eden Şahin, 228 bin 551 kişinin bu haktan yararlandığını belirtti.

Şahin, hak sahibi olabilmek için son resmi eşin vefat etmiş olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olunmaması, hanede sosyal güvenceli kişi ya da kişilerin bulunmaması, evde bakım uygulaması kapsamında bakıcı aylığı alınmaması ve muhtaçlığın vakıf mütevelli heyeti tarafından onaylanması gerektiğini anımsattı.

Ne Kadar Para Ödendi?
Eşi vefat eden, sosyal güvencesi olmayan ve muhtaçlığı onaylananlara yardım uygulamasının bu yılın Nisan ayında başladığını ifade eden Şahin, 22 Ekim 2012 tarihi itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarından 259 milyon 534 bin 250 lira ödeme yapıldığını kaydetti. Şahin, kişi başı 250 lira maaş miktarının Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan ortak araştırma sonucu getirilen öneriyle Fon Kurulu kararıyla belirlendiğini kaydetti.