Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Birliği onay metninde geçen "katılım" ifadesini değerlendirdi. Bağış,Türkiye ile ilgili paragrafta, 5 yıllık bir aradan sonra ilk defa 'katılım' kelimesinin yer almasını "olumlu" buldu.

Surp Gazer Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı Başkanı Rita Nurnur'u İstanbul'da kabul eden Bağış,  AB onay metninde geçen "katılım" ifadesini yorumladı.

"Sarkozy'nin Gidişinin İlk Siyali"

Bağış, "5 yıllık bir aradan sonra ilk defa bir 'katılım' kelimesi Türkiye ile ilgili paragrafta yer aldı. Bu Sarkozy'nin gitmesiyle Fransa'nın Türkiye'nin AB süreci üzerindeki etkisinin azalmaya başladığının ilk sinyalidir. Ben bunu olumlu karşılıyorum. Ama biz tabi kelimelerle değil, gerçek fiillerle, eylemlerle ilgili sonuçlar bekliyoruz" dedi.

"Türklere Uygulanan Vizenin Son Bulmasını Arzuluyoruz"

Başta vize konusu olmak üzere Birlik'ten beklentilerini de dile getiren Egemen Bağış, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımıza karşı uygulanan vize hususunda AB'den daha açık ve net bir sürecin başlamasını, Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarına uygulanan vizenin artık son bulmasını arzu ediyoruz. Terörle mücadelede daha fazla işbirliği bekliyoruz. Ve aday ülkelerin yeniden AB zirvelerine davet edilmesini bekliyoruz."