Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanyol yatırımcılara Türkiye ekonomisini anlattı.

İspanyol yatırımcılara Türkiye'deki yatırım potansiyelini anlatan Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 8 milyar dolara ulaştığını hatırlattı.

Başbakan, “Bu rakam şu ana kadar ulaştığımız en yüksek ticaret hacmi. Ticaret hacmimizin önümüzdeki kısa vadede 10 milyar avro seviyesini aşabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyor ve biliyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan, İspanya ile yapılan görüşmelerde iki ülke yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir karar alındığını da duyurdu.

Başbakan şunları kaydetti:

“Zirve toplantısında tabii çok önemli bir karar aldık. O karar da Türkiye ve İspanya arasında bir iş forumunun oluşturulması. Bu da tabii ilgili bakanlarımız vasıtasıyla iş adamlarımızın çok daha sık bir araya gelmesini sağlayacaktır. İkili ekonomik ve ticari ilişkilerimizi sadece iki ülke ile sınırlı görmüyoruz. Üçüncü ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunda mutabık kaldık.”

Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan'ın kredi derecelendirme kuruluşlarına ise eleştirisi vardı.

Başbakan, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarına pek de inanamıyorum. Çünkü batan bir çok ülkenin notlarının yükseltildiğine şahit oldum. Batmış gidiyor her taraftan iflas etti deniyor, bir bakıyoruz ki not yükseliyor nasıl oluyor bu?” dedi.