Maslak 1453 projesi için gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Ali Ağaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte 8 bakanın İnşaat Sektörü Zirvesi'ne katılması ve sektörün sorunlarını dinleyerek yüzde 15'lik konut desteğinin açıklamasının kendilerinin hiç de alışık olmadığı bir tarz olduğunu söyledi.

Ağaoğlu'nun yaklaşık 6 bin konutluk dev projesi Maslak 1453’te ilk imzalar atıldı.
Organize perakende konseptinin ilk ve tek örneği olan projenin tamamlanmasına kısa bir süre kala, projeden 200 milyon değerinde 2 blok satın alan Suudi Arabistan’ın önde gelen iş adamlarından Ehsaan Fareed Abduljawad'ın sahibi olduğu Abduljawad Holding, dünyanın en büyük residence işletmecisi The Ascott Limited ile anlaştı.

Abduljawad Holding'in anlaşma imzaladığı Ascott firması 10 yıl boyunca iki kulenin işletmeciliğini yapacak.

''TÜRK HÜKÜMETİNE İNANIYORUZ''

Anlaşma töreninde konuşan Ehsaan Fareed Abduljawad, Türkiye'deki ilk yatırımlarının Maslak 1453'te olduğunu ifade ederken, son 3 yıl içinde yaptıkları yatırımları da geleceği parlak yatırımlar olarak ifade etti. Türk ekonomisinin güçlü bir büyüme içinde olacağını düşündüklerini de sözlerine ekleyen Abduljawad, ''Biz Türkiye yatırım yaptık çünkü Türk hükümetine inanıyoruz ve Türkiye'nin yatırım girişimlerinin meyvesini vereceğine inanıyoruz.'' diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNDE 80 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ

Abduljawad ile ilgili kendisi için kardeşten öte ifadesini kullanan Ali Ağaoğlu ise, Abduljawad'ın kendilerine güvenerek Gezi olaylarının yaşandığı dönemde Maslak 1453'e 200 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını, kendisinin bir şekilde içine dahil edildiği 17-25 Aralık darbe girişimlerinde ise kendisine 80 milyon dolar para gönderdiğini belirterek, ''İşin açıkcası be olsam tereddüt ederdim.'' dedi.

BAŞBAKAN VE 8 BAKAN AĞAOĞLU'NU ŞAŞIRTTI

İmza töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yüzde 15'lik konut peşinat desteğine de değinen Ağaoğlu, bu durumu kendileri için hiç de alışık olmadıkları bir durum olarak değerlendirerek sözlerine şu şekilde açıklık getirdi; ''Başbakan ile 8 bakan İnşaat Sektörü Zirvesi'nde sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak için biraraya geldi. Hiçbir zaman inşaat sektörü bu şekilde muhatap alınmamıştı. O yüzden bizim alışık olmadığımız bir tarz bu. Sektör açısından çok önemli ve çok güzel bir gelişme olarak görüyorum. Ayrıca bir iletişim kapısını da açmış oldu böylece.''

BÜYÜK FONLAR 1453'Ü TAKİBE ALDI

Maslak 1453 projesinin organize perakende konseptinin ilk ve tek örneği olduğunu söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, dünya genelindeki büyük yatırım fonlarının projeye çok büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

1453 RAKAMI NEREDEN GELİYOR?

Projenin 20 bin kişinin ikamet edeceğini, perakende tarafında ise 15 bin kişinin çalışacağını ve toplamda buralara gerçekleştirilecek ziyaretlerle birlikte günlük 100 bin kişinin hareket halinde olacağı yaşayan bir şehir olacağını söyleyen Rahvalı, Maslak 1453 isminde yer alan 1453 rakamının ise projede yer alan caddenin uzunluğundan geldiğini ancak İstanbul'un Fetih tarihi ile de bir bağ kurulduğunu aktardı.