CHP Trabzon Merkez İlçe Kongresi yaklaşırken hareketli saatlerde yaşanmaya başladı. Bir süre önce mevcut Başkan Turgay Güngör'ün adaylığını açıklamasının ardından şimdi de CHP'nin genç siyasetçilerinden ve geçen seçimlerde CHP'den milletvekili aday adaylığını koyan Ahmet Kaya CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. 
Kalabalık bir partili ile birlikte il binasında adaylığını açıklayan Ahmet Kaya önemli açıklamalar yapıyor.

İşte Kaya'nın açıklamaları...
Değerli İl Başkan yardımcım ve İl Yöneticisi arkadaşlarım, İlçe yöneticisi arkadaşlarım, Belediye ve İl genel meclisi üyelerimiz, partimizin gülen yüzleri değerli kadınlarımız, Atatürk ilkelerinin yiğit ve yürekli savunucuları sevgili gençler, Saygıdeğer büyüklerim, toplantımıza katılarak bizlere onur verdiniz, güç verdiniz, hepiniz hoş geldiniz.
Basın mensubu arkadaşlarım, sizleri unutmuş değilim! Sizlerde Hoş geldiniz. İyi ki varsınız! Sizler sayesinde birçok gerçeği halka anlatabilme olanağı bulabiliyoruz. AKP’nin yarattığı yandaş medya eliyle her şeyi güllük gülistanlık gösterme çabasının önündeki tek güvencemiz sizlersiniz. Bu nedenle bir kez daha “Yerel Basına” , siz değerli yerel basın emekçisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız, iyi ki bizlerlesiniz diyorum.
Değerli arkadaşlarım, Bizler; Sen’i, Ben’i olmayan, bir tek küskünü bulunmayan, sevgi ve saygının temel alındığı, hoş görünün egemen kılındığı bir yönetim anlayışıyla, Cumhuriyet Halk partili olmanın onuru, Cumhuriyet Halk partililerin devrimci ruhu ve örgütümüzden aldığımız güçle, Cumhuriyet Halk partisinin bir neferleri olarak yola çıkıyoruz. Arkamızda vefalı chp örgütünün üyeleri dışında hiçbir güç yok!
Trabzon’da, Olayların arkasından giden değil önünde yürüyen, ayaklarını sürüyen değil koşan bir parti olmak için, Çevresindeki ilçe örgütleri ve il örgütü ile kenetlenmiş, önceden ne yapacağını bilen, planlı, programlı, üretken, disiplinli bir çalışma yapmak için yola çıktık.
Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, arandığından değil her an yanlarında olan, Üyelerini kucaklayan, onlara değer veren, onlarla sürekli iletişim halinde olan, hemen her üyenin parti çalışmalarına katıldığı karınca gibi çalışan bir parti olmak için yola çıktık.

Toplumsal muhalefetin temel dinamikleri olan; demokratik kitle örgütleriyle, emek örgütleriyle, sendikalarla yalnızca seçimden seçime değil, sürekli ilişki içinde olmak ve onları da mücadeleye katarak, Olayları ve siyasal gelişmeleri yalnızca demeçlerle değil, daha kitlesel, ses getiren sokağa yönelik eylemleri birlikte örgütlemeye hazır bir anlayışla çalışmak için yola çıktık.

Değerli Arkadaşlar,
Gençliği olmayanın geleceği olamaz. Bizlerde bu partiden yetişmiş gençler olarak ülkemizin ve partimizin bizlere ihtiyaç duyduğu bir süreçte,  Trabzon Merkez ilçemizi daha iyi çalışan bir parti örgütü haline getirmek için, Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe başkanlığına aday oluyoruz.
Bu bir aile içi ağabey-kardeş yarışı olacaktır. Kendim ve arkadaşlarım adına sizlere söz veriyorum. Bu yarışta hiçbir kırgınlığa yer vermeden çalışacağız. Kazanan kim olursa elini sıkıp, 19 Mayısları yasaklayanlara, 29 Ekim’i yasaklayanlara ders vermek üzere sizlerle birlikte siyaset yapmaya devam edeceğiz.

Siyaset iddia işidir, yürek işidir, hedef işidir!                                            Ben ve arkadaşlarım, Çıktığımız bu yolda, ilçe kongre seçimlerini kazanacağız ve ilk yerel seçimlerde sosyal demokrat belediyeciliğin o tertemiz, o erdemli ve onurlu bayrağını Trabzon Belediyesine yeniden dikeceğiz.
Bizlere inanın, bizlere güvenin. Çünkü biz, bizlere inanan, bizlere güvenen ve destek veren hiç kimseyi mahcup etmedik.
Masa başı siyaset bize uygun değil. İnsanların ellerini sıkacağız. Bu partide küs olmayı kaldıracağız. Benim için tüm örgüt üyesi arkadaşlarım kıymetli ve değerledir. Hiçbir üye, diğerinden az önemli ya da çok önemli değildir.

Değerli ARKADAŞLAR,
Hepiniz bilmelisiniz ki aday olmadan önce;  Sen-ben demeden, dün şu oldu, bu oldu demeden, geçmişte kalanlara takılmadan parti örgütümüzün birliğini ve beraberliğini sağlamaya yönelik yapılan tüm çalışmalara destek verdik. Nihayetinde bunu büyük oranda başardık. Bunu başarmanın mutluluğuyla bugün adayız. Bu partide artık küslük yok! Küs olmayı, dargın, kırgın olmayı kaldırıyoruz!
Asıl mücadelemiz kendi içimizde değil, dışarıdadır. Sokakta, mahallede her yerde, Atatürk Cumhuriyetini yıkarak kendi Cumhuriyetlerini kurma gayreti içinde olanlara karşıdır. İşimizi, aşımızı, fabrikalarımızı talan edip, geleceğimizi çalmak isteyenlere karşıdır.
Partiyi ve parti örgütümüzü birleştirme çabasına emek ve katkı veren,  ülke ve parti menfaatlerinden başka hiçbir düşünce içinde olmadan bu birleşmenin gerçekleşmesinde fedakarlık yapan tüm partili arkadaşlarımıza ve büyüklerimize teşekkür ediyorum.
Başarının örgütlü mücadeleyle olacağı bilinciyle çıktığımız bu yolda, İnanıyorum ki, delegelerimiz yeni bir anlayış ile genç ve dinamik bir CHP için el ele, kol kola bir seçim ile bizlere “Evet” diyeceklerdir. Çünkü bu evet bizi yarınlara taşıyacak, yenileştirecektir. Sizlerin görüş ve önerileri doğrultusunda oluşturacağım Yönetim, partimizde umutları yeşertecek nitelikte bir yönetim olacaktır.
Diğer Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Chp terbiyesine yakışır bir çalışma süreci sonunda yapacağımız Merkez İlçe kongremize,  tüm CHP'lileri, tüm ailemi davet ediyorum.
Adaylığımın partimize, partililerimize ve Trabzon’umuza hayırlı olmasını diliyor, toplantımıza katılma nezaketiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyor, siz değerli partililerimizi ve tüm hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.