61SAAT SPOR SERVİSİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor divan kurulunun düzenlediği Trabzonspor’un gelişimi ve geleceği programına katıldı.
Genç şu açıklamalara yer verdi;

GENÇ, 'TRABZONSPORLU OLARAK KONUŞUYORUM'
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzonspor Trabzon’un en önemli kimliğ. Trabzonspor esasında bu şehrin karakterinin tezahürüdür. O nedenle Trabzonspor sadece bir kupa mücadelesi yapan bir futbol takımından çok bir öte anlam ifade eder. Trabzonspor’umza anlam yüklerken Trabzonspor’u iyi tanımak lazım. Trabzonspor aynı zamanda haksızlığa karşı durulun tezahürüdür. Gurur kaynağımız Trabzonspor olunca bu şehrin geleceğine dönük Trabzonspor’a katkılarda bu tür zeminlerde katkı sağlamak Trabzonspor adına mücadele etmek gerekir. O nedenle ben burada şehrin merkezinde kurulan Ortahiar Belediye Başkanı dışında bu konuda katkı sağlamak isteyen fikir beyan etmek isteyen bir Trabzonsporlu olarak konuşmak istiyorum. Başkanımızın ifade ettiğini gibi bu şehri esasında bir üst kimlik olarakta temsil eden herkese teşekkür ederiz.

'BİR ARAYA GELEMİYORUZ'
Belli ki bu yaşadığımız süreçler yaptığımız mücadeleler ilgili olarak diyalog eksikliğimiz var. Güce karşı ayakta durmak mücadelesini veren herkes bu karakteri ortaya koymasına rağmen kolektif manada birliktelik sorunumuz var. Divan kurulumuz bu toplantıyı yapmak istediyse geriye dönerek o bunu yaptı şu bunu yaptı diyeceğimize ileriye dönük yönetim kuruluna tasfiye niyetinde ileriye taşımak gerekir. Sorumluluk makamında olan yönetenlerdir. Divan kurulumuz gibi veya diğer düşünen STK’lar gibi yönetimlerimize bu manada suçlamadan yardımcı olmamız lazım. Birlik beraberlik ancak bu şekilde sağlanır. Geriye dönük baktığımız hala gündemde olan esasında Trabzonspor üzerinden şehrimize yapılan haksızlığa karşı mücadele ediyoruz, etmeliyiz. Düşüncem odur ki bu sadece Trabzonspor’umuzun sayısal manada müzesine koyacağı bir mücadele değildir. Trabzon’un esasında bir hak mücadelesidir. Bu şekilde tespiti yaptığımız zaman yönetim kurullarımızı veya süreçte görev alan herkesi eleştirmektense yapmamız gerekenlerin olduğuna farkında olmamız lazım. ‘Bize her yer Trabzon’ diyoruz. Bunu bütün şehirlerde görüyoruz. Trabzonspor’umuzun veya şehrimizin ortak menfaatini ilgilendiren konularda bir araya gelemiyoruz.”

'NEREDE BU TRABZON'UN BÜROKRASİSİ'
Başkanları eleştiriyoruz ancak biz Trabzon olarak ne yaptık. Nerede TTSO, nerde TTB, nerede belediyeler biz ne yaptık. Ankara’daki bürokrasimiz etkili. Hiçbir araya gelebildik mi? Nerede Mehmet Ali Yılmaz’ımız nerde diğer önemli değerlerimiz o nedenle bu tespitleri iyi yapmamız lazım. Neticede haksızlığa uğradığımız zaman eski başkan ortaya çıkıp kulüp içi konuşabiliyor. Yanına gidip onları ziyarette bile zorlanıyoruz. Onları ziyaret etmemiz lazım”