Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 12 Haziranseçimlerinden sonraki ilk 6 aylık dönemde hakkında en çok haber yapılan siyasetçi oldu. Hakkında 68 bin 430 haber çıkan Erdoğan'ı, CHP lideri İstanbulMilletvekili Kemal Kılıçdaroğlu 31 bin 614 haberle takip etti. 

12 Haziran 2011 seçimleri sonrasında milletvekillerinin ilk altı aylık performansdönemlerinde medya yansımaları Ajans Press tarafından araştırıldı. Araştırma sonucu çıkan haber adetlerine göre milletvekilleri ilk 10 listesi beklenildiği gibi Başbakan, muhalefet lideri ve popüler bakanlardan oluştu. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 12 Haziran 2011 yılında yapılan genel seçimlerin ardından ilk 6 aylıkdönemde hakkında çıkan 68 bin 430 haberle ilk sırayı aldı. CHP lideri ve İstanbul Milletvekili KemalKılıçdaroğlu hakkında ise ilk 6 aylık dönemde basında 31 bin 614 haber yer aldı. 

İşte hakkında en çok haber yapılan ilk 10 siyasetçi...

İstanbul: Recep Tayyip Erdoğan
İstanbulKEMAL KILIÇDAROĞLU
Konya: Ahmet Davutoğlu
Ankara: Cemil ÇİÇEK 
BursaBÜLENT ARINÇ
MERSİN: Mehmet Zafer Çağlayan

OSMANİYEDEVLET BAHÇELİ
KAYSERİTANER YILDIZ
İZMİRErtuğrul Günay

TÜM HABERLERİN YÜZDE 66'SI AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ

Milletvekillerinin tamamının basın yansımaları göz önünde bulundurularak, bağlı oldukları partilere göre inceleme yapıldığında, AK Partili milletvekillerinin haber toplamı yüzde 66 ile birinci. CHP'li milletvekilleri toplamı yüzde 23, MHP yüzde 6, BDP yüzde 4, Bağımsızlar yüzde 1, Kadep ise yüzde 1'in altında oranlarda basında yansıma buldu. 

EN ÇOK KONUŞULANLAR İstanbul MİLLETVEKİLLERİ

Milletvekili ile en fazla konuşulan iller ise aşağıdaki gibi olup, birinci İstanbul'un 68 bin haberinin Başbakan'a ait olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor.