Akçaabat Belediye Başkan Adayı Ekim, çalışan kesimin de korunması gereken hakları olduğuna işaret ederek işçi ve işsiz sorunlarının bölgemiz ölçeğinde değerlendirilmesinden taraf çözüm odaklı katkı sunacaklarına vurgu yaptı.

“HELAL KAZANCA KAPIMIZ AÇIK”

Her gün yoğun programları arasında mutlaka meslek gruplarına vakit ayırarak sanatkâr ve zanaatkârlarımız ile ekmeğini emeğiyle kazanan meslek erbaplarıyla buluşan Ekim, “El emeği göz nuru döken, cefasıyla ekmek kazanma derdinde olan, helalinden alın terlerini ortaya koyarak günlük iaşesini sağlamaktan başka hesabı olmayan emekçi ve emektarlarımızın her türlü sorunlarında yanında, yakınlarında olacağız; bizleri ailelerinin bir ferdi olarak kabul etsinler. Kapım, helalinden kazanç sağlayan herkes için, her zaman ardına kadar açık olacak. İsterim ki onlar da gönül kapılarını dahi bizler için ardına kadar açık bıraksınlar” dedi.

HÜKÜMETLE TAM İŞBİRLİĞİ

İşsizliğin de bölgemizin bir gerçeği olduğunun farkında olarak çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken CUMHUR İTTİFAKI Adayı Osman Nuri Ekim, işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde pratik uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması, iş hayatını canlandırmak ve işsizleri işgücüne dâhil etmek amacıyla Merkezi İdare kontrolünde yürütülen programlara yerel çözüm odaklı katkı sunulacağının altını çizerek şu görüşlere yer verdi:

“ÖNERİLERE AÇIK OLACAĞIZ”

“İşgücü piyasasında geçerli mesleği olmayanlara meslek kazandırmak, çalışanların işe uyumlarını sağlamak, kendi işini kurmak isteyenlere ve işsiz olanların çalışma alışkanlıklarını korumalarına yönelik kurs ve programlar düzenlemek hususu AK Parti Hükümetinin önceliklerinden olduğu gibi yerel idare olarak Belediye Yönetimlerinin de katkı sunmaları, önünü açması gerekli program ve stratejilerdir. İşsizlik meselesine sunulacak en ufak katkının sağlayacağı katma değerin farkında olarak çözüm odaklı ve makul öneri ile proje fikirlerine açık olacağız.”