61SAAT HABER SERVİSİ

Çalışmalarını 61saat’e açıklayan Ak Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Ekim; “Yaklaşık 63 gündür sahadayız, yağmur çamur bize vız gelir deyip koşturuyoruz. Tatlı bir yorgunluğumuz var, seçmenden güzel enerji alıyoruz ve süreci devam ettiriyoruz, inşallah güzel işler yapacağız Akçaabat’ta” şeklinde konuştu.

Mevcut belediyeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ekim; “Akçaabat içerisinde bazı sorunlarımız var bu sorunlar yönetimsel değil uygulama noktasında problemler bunları çözmek için bizim dokunuşlarımız olacak ve bu şekilde problemleri aşacağız” dedi. Sorunları 61saate açıklayan Ekim; “Bunlardan bir tanesi otopark problemi, şehrin içeresinde 4 kapalı ve 4 açık otoparkımız var. Bu otopark sorunu için Büyükşehir Belediyemizle ortak iki tane katlı otopark planımız var. Akçaabat’taki diğer projelerinden bahseden Ekim; “Ben çevre mühendisiyim, çevre mühendislerinin çevreye en az zararı vererek bütün işleri yapan bir özelliği var. Çöp konusu da mesleğimin bir parçasıdır. Bu neticede Akçaabat’ta çöple ilgili dokunuşlarımız olacak. Çöp toplama konusuna müdahale edeceğiz ve Büyükşehir Belediyemizle beraber 8 megavatlık bir enerji üreteceğiz. Böylece çöple ilgili sorunlarımızı çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

AKÇAABAT’A YÜZME HAVUZU

Kültür-Sanat projelerinden bahseden Ekim; “Söğütlü’de bir kültür merkezi projemiz var, her şeyi tamamlanmış inşaat aşamasında bu dönem tamamlamak istiyoruz. Akçaabat’ta sahil düzenlememiz var, bisiklet ve yürüyüş yollarına, plajlara ve mesire yerlerine ihtiyacımız var bunları Büyükşehir Belediyemiz ile bu dönem düzenleyeceğiz. Başkanımız bu konuda bizimle beraber çalışacağını söylüyor bizde ona güveniyoruz” dedi.

Gençlere yönelik çalışmalarının olacağını söyleyen Ekim “2021’de Akçaabat’ta liseler arası atletizm olimpiyatları var. 20 ülkeden öğrenciler gelecek bu kapsamda Akçaabat içerisinde yüzme havuzu, gençlik merkezi ve 3 bin 500 kişilik spor salonu yapma hedefimiz var. Bunların yanı sıra kaykay, paten alanları, açık basketbol sahaları bisiklet yolları gibi projelerimizde var” diye konuştu.

VATANDAŞ NE İSTİYOR?

Sahaya indiğimizde vatandaşlar ilk olarak otopark sorununu dile getiriyor diyen Ekim; “vatandaşlar ilk olarak şehrin içerisindeki otopark sorunundan ve çöp konusundan bahsediyor. Biz bunlara ilaveten insanların daha güzel yaşaya bilmesi için kişi başına düşen yeşil alan miktarını attırmamız gerekiyor” diye konuştu.

İki bölgede kentsel dönüşüm planlarının olduğunu belirten Ekim; “bir tanesi Ortamahalle diğeri Dürpınar mahallemizde bunlarla beraber biz Akçaabat’ın siluetine dokunacağız. Sokak düzenlemelerimiz olacak, daha güzel cephelerimiz olacak. Akçaabat’ın çevresini görsel manada bir değiştireceğiz” açıklamasında bulundu.

AKÇAABAT’IN ORTASINDA BİR İHMAL VAR MI?

Akçaabat’ın Orta bölgelerinde de aslında bir problem yok ama bizim oralar içinde çözümlerimiz var, önceki başkanın hakkını yemeyelim, Akçaabat’a değer katmış birisi biz ondan aldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağız. Biz biraz daha yeni modeliz. Bu bağlamda bizimde çevremizde gençler olacak.

AKÇAABAT’A TELEFERİK

Akçaabat’a teleferik projesinin olduğunu belirten Ekim; “Akçaabat’a bir teleferik projemiz var. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapmayı planlıyoruz. Çalışmaları tamamlanmış, yapıp işletecek yatırımcı arıyoruz” diye belirtti. Hıdırnebi’yi Uzungöl’e kardeş yapmayı düşündüklerini dile getiren Ekim; “Hıdırnebiyi Uzungöl’e kardeş yapmayı planlıyoruz, orada da kış turizmini dönük yatırımlarımız olacak. Akçaabat’ta yemek turizmini belli bir aşamaya getirdik ama vatandaşları konaklatmamız lazım. 4 mevsim Akçaabat’ta turizm olmalı hedef bu. Sera Gölü’nden yukarı doğru başlayan güzergâhta çalışmalarımız olacak. Turist geldiğinde bir hilal şeklinde Akçaabat’ı gezebilecek” dedi.

SANAYİCİLERE DAHA GÜZEL ORTAM

Küçük sanayicilerin daha güzel ortamda çalışmaları içinde projeleri olduğunu söyleyen Ekim; “Düzköy vadisi üzerinde planladığımız projede Araklı’da yapılmış olan Sanayi sitesinin bir benzerini de Akçaabat’a yapmayı planlıyoruz, planın zor kısmı bitti. Şehrin içinde ki küçük sanayicileri oraya taşıyacağız. Belki içerisinde ilerleyen zamanlarda içinde küçük değişiklikler olabilir ama bunlar iler ki aşamalarda konuşulacak planlar” şeklinde konuştu.

Son olarak Ekim Akçaabat’ı Trabzon’un incisi yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz 61 bin oy bu yüzden insanların gönlüne girmeye çalışıyoruz. Biz kendimizi ifade ettik mi bizi seveceklerini düşünüyoruz” dedi.