AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Eylül Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, “Bütün Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da tüm kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki AK Parti oylarına oy katarak zirve yapıyor. Azimli çalışmalarla birlikte Türkiye çağ atlamaya devam ediyor. Artık 2023 hedefi tamamen kısalmış bir vaziyette o hedeflere ulaşıldığını milletimiz görüyor” dedi.

ADAYLAR FEDAKARLIK YAPACAK
Yerel seçimlerde aday adaylığı ile ilgili de konuşan Günnar, “Teşkilatta yerel seçimlerde başarılı olmak için daha fazla çalışmamız gerek. AK Parti’nin en önemli ilkelerinden biri, istişaredir. Lütfen istişare ile birlikte hareket edin. Birlik ve beraberlikten taviz vermeden müracaatlar yapanlar ile aday adaylık sürecini en güzel şekilde geçirmek için gayret edelim. Tüm belediye başkaları bizimdir. Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı müteşekkiriz. Kendilerinden daha iyilerini bulmak için gayret edeceğiz. Daha iyisini bulabildiğimizde bütün AK Partililer fedakarlık yaparak “bu kardeşim benden daha iyi oy alacaktır, benden daha iyi hizmet edecektir öyleyse sıra bunda” diyen teşkilattan geliyoruz.

NEFSİMİZİ BİR KENARA BIRAKCAĞIZ
İlçe teşkilatlarımız ile koordineli en güzel adaylar ve yine çoklu müracaatlarla birlikte AK Parti göz dolduracaktır. Hemen akabinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası görülen yerel seçimlerde genel seçimlerin üzerine çıkacağız. Biz teşkilatlarımıza güveniyoruz. Nefsimizi bir kenara bırakacağız. Bulunmuş olduğumuz görevler, üyeliğinden başkanlığına kadar Cenabı Allah’ın bize nasibidir. O yüzden nefsimizi kenara bırakarak aday adaylık sürecini adaylık sürecine getireceğiz ve sonucunu en güzel şekilde gerçekleştirerek her tarafı AK Parti bayrakları ile donatacağız inşallah” dedi.

KINALI: GEÇMİŞTE BELEDİYEDE ÇIKAR GRUPLRI VARDI
Ağabeyinin vefatından dolayı toplantıya katılamayan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yerine katılan Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “2009’un Mart’ın da Trabzon halkı belediyeyi AK Belediyeciliğe teslim etti. İşimiz zordu. Olmayacak hizmetlere imza attık. 61 proje vaadi vardı bunların bir çoğunu yerine getirdik ve hatta ötesine geçtik. Merkezi hükümetin katkısı olmasa biz bunları nasıl yapacağız. Geçmişte belediyede çıkar grupları vardı. Belediyenin kaynaklarını yönetiyorlardı. 35 trilyon borçla alınan belediye 75 trilyon ile bırakıldı. Elde tutulur bir şey de yok. O günkü belediyeye hükümetimiz de destek verdi. Menfaat grupları büyük resimlere değil nokta ve virgülle uğraşıyorlar. Yapacakları bir şey olmadığı için bu yöntemi izliyorlar.
TRABEL’de 800 civarında çalışan var. TRABEL ile ilgili muhalefetin ufak tefek eleştirileri oluyordu. 4 trilyon kıdem tazminatı dağıttık. Halbuki bu 4 milyon TL kıdem tazminatı vermek yerine gidip bir başka yerde yatırım yapıp popülist olarak kullanabilirdik” diye konuştu.

SEYMENOĞLU: ÖZÜRLÜ MAAŞI İLE İNSANLAR EV GEÇİNDİRİYOR
AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu; “Yoksulluk hepimizin boynunu büktü.  Eskiden de TOKİ varmış. Ama AK Parti iktidara gelene kadar TOKİ’nin varlığından bir haberdik. AK Parti iktidara geldiğinde TOKİ ile yoksullarımız ev sahibi oldu. İnsanlar artık özürlü çocuklarını saklamıyor. Onun maaşı ile evine geçindirenler var. Yasaklar, herşey yasaktı. Baş örtüsü yasaktı, Eğitimde fırsat eşitliği yasaktı. Kendi dilini insanlar kullanamıyordu. Ana dilinde evladıyla konuşamıyordu. Bunları kaldırdık, bunları yaptık. Türkiye bugün daha özgür bir ülke. Bugün Türkiye insanların fikirlerini daha rahat söylediği bir ülke. Ben Kürt’üm diyemiyordu. Şimdi insanlar rahat konuşuyor ve istedikleri dilde propaganda yapıyorlar. Biz kardeşiz” dedi.

BİREYSEL KAPRİSLER KENARA BIRAKILMALI
Yerel seçimlerle ilgili de konuşa Seymenoğlu, “Yerel seçimler bizim için çok önemli. Bireysel kaprislerimiz ülkemizin geleceğine leke sürmemeli. Sadece küçük ilçemiz beldemiz mahalle ölçeğinde düşünmemiz gerekiyor. Trabzon önemli ve büyük bir kent. Bu kentin yansıması da büyük düşünüyor. Sizlerden ricam yerel seçimlerde de kenetlenelim. Birlik ve beraberliğimizi aynı oranda kullanalım. Büyükşehir olduk. Trabzon büyük şehir. İlçe belediyeleri önemli. Bizde olmayan belediyeleri de alarak gücümüze geç katarak yolumuza devam etmeliyiz. Benim inancım tam. Biz Trabzon olarak bunu gösterdik” dedi.

BIYIKLIOĞLU: ONLARA HAİN DEMEDİM
Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ise, “İçinde bulunduğumuz AK Parti’nin temel esasları ve milletimizin beklentileri geleceğimizin ümidi, sizi çalışmalarınız. AK Parti ilmilik. Ahlakilik, hukikilik ve insanlık temelleri üzerinde. Demokrasi de insan haklarında hukukun üstünlüğünde ve gerçek laiklikte son 11 yıldır yaptığı hizmetlerle ülkemize öyle hizmetler kazandırdılar ki dediler “Artk yeter”
bakıyorsunuz ki bir lider 20’den fazla suikaste 200 den fazla zehirlenme ile karşı karşıya. Dertleri nedir.
1 yılda yapılacak yatırım 140 milyar dolar. Türkiye bu hızla giderse dünya da en büyük ekonomiye sahip devletler arasında yer alacak. Bu gezi parkına destek verenler Adnan Menderes’i idama götüren vatan hainlerinin yaptığı ahmaklığı yapıyor. Onlara hain demedim” dedi.

BAKAN BAYRAKTAR: DÜNYA BİR SÜREÇ YAŞIYOR
Bakan Erdoğan Bayraktar, “Dünya bir süreç yaşıyor. Çok ciddi bir süreç yaşanıyor. Dünya alabildiğine yakınlaştı iletişim arttı. Ulaşım arttı. Dünyada devletler tek başına kendi başına, yol alma konusunda hareket edemezler. Dünyadan soyutlanarak dünyadan ayrı hareket ettikleri zaman kapalı toplumlar olarak belli bir yere gideler orada kalırlar. Biz hem dünya ile beraber AB ile yakınlaşma ve 1,5 milyarı aşkın İslam dünyası ile daha yakın olma trendi içerisinde bir gayret gösteriyoruz.
Bu trend içerisinde Türkiye’mize baktığımızda Türkiye 10 yıldan nereden nereye geldi. Dünyada ki devlet yüzde kaç kalkındı?. Bu süreç içerisinde dünyanın yaşadığı en büyük ekonomik krizleri de yaşadık. Türkiye bu krizden en az etkilendi. Şuan da etrafımızda ateş çemberi de var. Türkiye zor bir coğrafyada. Zor bir bölgede. İslam dünyasında Arap dünyasında da bir demokratikleşme Arap baharının getirdiği zorluklardan etkileniyoruz. Türkiye bu zorluklar içerisinde istikrarını, kalkınmasını gerçekleştiriyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞIYOR
Türkiye’nin bir  takım sıkıntılarla önünün kesilmeye çalışıldığını kaydeden Bakan Bayraktar, “İçerde bu sıkıntıları yansıtanlar çeşitli bir takım olgularla önümüze kesmeye çalışıyorlar. Türkiye’de muhalefete ihtiyacımız var. Demokratik ülkelerde halkın kendi kendini idare ettiği temsil sistemlerinde muhalefet iktidar kadar önemlidir. Muhalefet iktidarlara doğru yolu göstermesi lazım. Türkiye’de böyle mi yapıyorlar. Maalesef. Trabzon özeline de bakıyoruz. Trabzon’un kalkınması için gelişmesi için bir birliktelik var. O nedenle tüm siyasi partilere teşekküre ediyorum.
Ama olmayan şeyler icat ediliyor. Muhalefet eleştiri yaparken, halkın hayat seviyesini kalkındıracak. Trabzon’u geliştirecek alternatifler ortaya koysun. Gerçekten yaptığımız yanlışları getirsin. Daha güzel projeler getirerek halkın projesini alma noktasında cazibe yakalasın. Bu ülkenin kalkınması gelişmesidir” dedi.

GİDİN MUHALEFETE BAKIN
Salonda ki kalabalığa dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Yaz günü tatil günü bizim partiler bu salonu dolduruyor. Gidin muhalefete bakın. Çalışmamız lazım. Beraber bunu yapmamız lazım. Trabzon’da yüzde 60’ın üzerinde oyumuz var. Muhalefet yerinde sayıyor. Bu kadar belden aşağı vuruyorsun, faydası olur mu. Akıllı adam faydalı işlerin peşinde koşar. Faydasız işler peşinde koşmak ne insaniyete yarar, ne de İslamiyet’e yarar” diye konuştu.

TRABZON ÖZELİNDE ÇALIŞMAMIZ LAZIM
Trabzon özelinde çok çalışılması gerektiğini ifade eden Bakan Bayraktar, “Trabzon özelinde yapmamız gereken çok işimiz var, çok borcumuz var. Çok çalışıyoruz. Çok daha fazla çalışmamız lazım. Daha programlı, daha prensipli çalışmamız lazım.
Trabzon duruşu ile tarihi ile tam bir şehirdir. Üniversitesi ile tam bir şehirdir. Bunun için bizim çok daha bilimsel, radikal uygulama ayağı olan projeler üretmemiz lazım. Trabzon’u tarihten gelen derin sorumluluğunu derin yapısını Türkiye’de çok daha net bir şekilde ortaya çıkarmamız lazım.

TRABZON LOJİSTİK MERKEZ OLACAK
Trabzon’da lojistik merkez ihracat limanı üretmemiz lazım. Demiryolu işini mutlaka halletmemiz lazım Üniversite işini halletmemiz lazım. Üniversite yurt yapımında sıkıntılar var onları halletmemiz lazım.
Valimiz yeni geldi yüreklendirmemiz lazım. Bürokrat arkadaşlarımızı yüreklendirmemiz lazım. Muhalefet olsun iktidar olsun burada bürokratları iş yapacak şekilde kuşatmak lazım, kırmadan dökmeden” diye konuştu.

BORAKRASİ SIKIŞTIRMAMIZ LAZIM
Bürokrasinin de önemine değinen Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:
“Bürokrasi olmadan iş olmaz. Hele Trabzon gibi yüz ölçümü küçük, ana yatırımları olmayan yerlerde bürokrasi çok önemli. Bürokratların yakasını bırakmadan, kırmadan dökmeden yasaların içerisinde kalacak şekilde. Yatırımın önünü açan bürokratlardır. Bir ihale yapıyorsun 6-7 ay sürüyor.
Trabzon’da bir kanat var. Valimizi sıkıştıracağız. Teşekkür edeceğiz. Bürokrat kardeşlerimizi de sıkıştıracağız. Bölge müdürlükleri var. İl Müdürlükleri var. Bu kardeşlerimizi muhalefet iktdidar hepsi beraber. Bir ahenk içinde sahip çıkmakla birlikte sıkıştıracağız.
Bizim şuan da çevre yolumuz devam ediyor. İhalesi yapıldı. Ama bizim istediğimiz gibi yürümüyor. Bun ödenek için çok daha ciddi şekilde çalışmamız lazım. Gümüşhane-Trabzon yolunu dört dörtlük hale getirmemiz lazım. Gümüşhane bizim kardeş vilayetimiz. Erzincan buraya geliyor. Ama2,5  saate geliyor. Bir Erzincanlı burya1,5 saatte gelmesi lazım”

ÇÖMLEKÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SIKINTILAR OLDU
Çömlekçi Mahallesinde Çömlekçide tıkanma oldu. Biz orda ki kardeşlerimizin haklarını vermek için elimizden ne geliyorsa yaparız. Ama orada karşılıklı hakkaniyet ölçüsünü yaklaşması lazım. Kentsel dönüşümde çark kendi kendine dönmesi lazım. Orada ki imar durumunu biz açacağız, verecekler özel sektörü imarlarını yapacak. Eğer özel sektörle çark dönmüyorsa rantablı değil”