61saat ÖZEL HABER-AK Parti Trabzon teşkilatları ve aday adayları için yarın büyük gün. Adaylık belirleme sürecinde ön incelemeye katkı sağlamak amacıyla AK Parti Teşkilat mensuplarının görüşünü öğrenmek için Cumartesi günü saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında (Saat 16.00 olduğu halde sırada bekleyenlerde yoklamaya katılabilir) 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasına ilişkin AK Parti Genel Merkezi tarafından önemli uyarılar yapıldı.

Yapılan açıklamada temayülün tek başına bir ölçüt teşkil etmediği ve adaylık için herhangi bir hak da teşkil etmediği yönündeki uyarının önemle altı çizildi.

AK Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Trabzon’daki temayül yoklamasında oy kullanacak olan teşkilat mensupları şu şekilde ifade edildi.

TEMAYÜLDE KİMLER OY KULLANACAK

AK PARTİ’DE

1. Üyeliği devam eden Parti Kurucular Kurulu Üyeleri (İkamet ettiği seçim çevresinde) 2. İl Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri 3. İl Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, 4. İl Demokrasi Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri, 5. İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri, 6. İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, 7. İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 8. Parti Üyesi Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları, 9. Parti Üyesi il ve İlçe Belediye Meclisi Üyeleri 10. Köy ve Mahalle Başkanları/Temsilcileri, 11. Parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan Eski İl Başkanları (İkamet ettiği seçim çevresinde) 12. Parti üyesi, 22., 23. ve 24. Dönem, aday adayı olmayan, milletvekilleri (İkamet ettiği seçim çevresinde) teşkilat temayül yoklamasında oy kullanacaktır.

ADAY ADAYLIĞINA ‘ŞARTLARI TAŞIMAMASINA RAĞMEN’ MÜRACAAT EDENLER SEÇİM SÜRECİNDE SAF DIŞI BIRAKILACAK

Parti genel merkezinden yapılan açıklamada gereken şartları taşımamasına ragmen temayüle katılmak için müracaat edenlerle ilgili uyarılarda yer aldı.

İşte konuyla ilgili genel merkezin kararı.

28 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Temayül Yoklaması’na

-MKYK, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Demokrasi Hakem -Kurulu Asıl ve yedek üyeleri, 22., 23. ve 24. Dönem Milletvekilleri -30 Mart 2014 tarihinden sonra, herhangi bir şekilde görevinden ayrılmış olan ana kademe il başkanları, kadın kolları il başkanları ve gençlik kolları il başkanları katılamayacak.

Parti genel merkezinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu önemli uyarının özellikle altı çizildi.

15 Eylül 2014’te başlayan kongreler sürecinde seçilen il ve ilçelerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçiminde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi veya İl Genel Meclisi üyesi olarak seçilmiş olan parti mensuplarının aday gösterilmemeleri yönünde MKYK ve MYK’nın kararı bulunmaktadır. Bu konudaki karar, daha önce de Parti sözcüsü tarafından açıklanmış ve ilan edilmişti. Bu görevlerdeki parti mensuplarından, ilan edilen karara rağmen adaylık başvurusu yapanlar, ön elemede elenecek, temayül yoklamasında ve diğer aday belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyecektir.