Kulislerde revizyonun 5 bakanı aşmayacak şekilde olabileceği konuşuluyor. Ak Parti yönetiminden yeni isimlerin kabineye girebileceği dile getiriliyor.

Ak Parti'nin 30 Eylül'deki büyük kongresinden sonra yapılacağı kulislerde sık sık dile getirilen kabine revizyonu konusunda Erdoğan'ın "Her an her şey olabilir" ifadesini kullanması kulislerde bakan toto oynanmasına neden oldu. Milliyet'in haberine göre kulislerde revizyonun 5 bakanı aşmayacak şekilde, 3-4 isimle sınırlı tutulacağı konuşuluyor.

Kurtulmuş'un şansı daha yüksek

Başbakan'a yakın kaynaklar kabine revizyonu konusunda, "Başbakan revizyon yapacağı zaman isimleri kimse bilmez. Bazen bakanlar bile gittiklerini ya da geldiklerini, açıklanmasına kısa bir süre kala ya da açıklandıktan sonra öğrenir. Hiç adı geçmeyen sürpriz isimler de olabilir. Her değiştirilen bakan başarısız olduğu için gitmez" vurgusu yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın kabine revizyonunu, önümüzdeki süreçte siyasi değişikliklere neden olabilecek genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik strateji olarak da düşüneceği, bu süreçte kabinede kan değişimini zorunlu gördüğü de ifade ediliyor. Ak Parti'ye yeni katılan ve genel başkan yardımcısı olan eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun dışardan bakan olarak atanıp atanmayacağı da merak konusu oldu. Kurtulmuş'un Soylu'ya göre şansının daha yüksek olduğu kaydediliyor.
Parti yönetiminden en çok ismi geçen ise Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli. Erdoğan'ın kabinede, hiç bakanlık yapmamış yeni isimlere de yer verebileceği dile getiriliyor. Bu isimler arasında Ak Parti Genel Sekreteri olan ve geçmiş yıllarda Erdoğan'ın avukatlığını yapan Haluk İpek öne çıkıyor.

Bakanlık için konuşulan isimler

Bunun yanı sıra Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, eski AKPM Başkanı, Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Komisyonu Başkanı Muammer Güler'in ismi de kabineye aday isimler olarak dün bazı internet sitelerinde yer aldı.

Bunun yanında kriter olarak üç dönem üst üste vekil olamayacaklara göre de yeni isimlere yer verebileceği belirtiliyor. Bazı bakanların ise başka bakanlıklara kaydırılabileceği, bu kapsamda Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in İçişleri Bakanlığı görevini üstlenebileceği de iddia ediliyor.