61SAAT SİYASET - Trabzon ve ilçelerinde heyecan dorukta, AK Partililer ilçe belediye başkan adaylarının bir an önce açıklanıp sahaya inmelerini bekliyor  Fakat birçok ilde açıklama yapılmasına rağmen yeni büyükşehir olan iller Trabzon gibi bekletiliyor. Edinilen bilgiye göre bunun 2 sebebi var.

1. ve en önemli sebep oyların ortahisar'dan ilçelere kaydırılması endişesi. AK Parti bunun önüne gieçmek için 23 Ocak’ı yani seçmen listelerinin askından ineceği günü bekliyor.  Ak Parti Trabzon milletvekili Faruk Özak’da bugünkü açıklamalarında bu tarihe dikkat çekmişti.

Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesi usul ve esaslarını gösteren genelgede, listelerin askından indirilmesi tarihi 23 Ocak son gün olarak belirtiliyor. İtiraz süreside listeler askıda kaldığı sürede yapılır deniliyor.

İşte bu nedenle Ak parti oy taşınmasına sebebiyet vermemek için ayın 23”ünü bekliyor.

2 neden ise siyasi partilerin İlçe başkan adayları seçim lisleterinin YSK’ye teslim süresi. AK parti bu nedenle rahat davranıyor diyenlerde var. Çünkü İlçe Başkan adaylarının YSK’ye teslim tarihi 18 Şubat 2014. Bu tarihe kadar açıklanan isimlerde de değişiklik yapılabilecek.