Başkan adayı Zorluoğlu, ilk olarak Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasında düzenlenen toplantıya katıldı ve sanayicilerin ihtiyaç duydukları belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı. Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve diğer katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyen Zorluoğlu, seçim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunduğu sanayicilerden de destek görmek istediklerini söyledi. 

Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından, bölgedeki bazı fabrikaları gezerek çalışan işçilere kolaylıklar dileyen Zorluoğlu, üretim süreci ve ürünler hakkında detaylı bilgiler aldı. Cuma namazı sonrası bir fabrika önünde kendisini dinlemek üzere toplanan işçilere hitap eden Zorluoğlu, işçilerin sanayi bölgesine ulaşım konusundaki sıkıntılarını öğrendiklerini ve büyükşehir belediyesi otobüslerinden bölgeye de yönlendirme yapılarak bu sorunun çözüleceğini ifade etti. 

Zorluoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da hayata geçireceğimiz hafif raylı sistem projesinin Akçaabat’tan başlayıp Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanacağı müjdesini verdi. Hem Trabzon’da hem Arsin’de hemşehrilerimin yaşam kalitesini artıracak; turizm, trafik, çevre ve alt yapı başta olmak üzere pek çok alanda projelerimizi sizlerin desteğiyle inşallah bir bir hayata geçireceğiz” dedi.     

Sanayi bölgesindeki temaslarının ardından Yomra’ya geçen Zorluoğlu, Kaşüstü bölgesindeki esnaf ziyaretleri sonrasında AK Parti Yomra Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını gerçekleştirerek, açılışa katılan hemşehrilerine seslendi. Özgeçmişinden ve yönetim ilkelerinden söz ettiği konuşmasında, kapsayıcılık vurgusu yapan Zorluoğlu, “Kaşüstü ile ilgili alt ve üst yapı çalışmalarında artık yüzdük yüzdük sonuna geldik, alt yapı çalışmaları tamamlandı, üst yapı kaldı. Onu da göreve gelirsek kısa sürede tamamlayacağız. Yerel seçimlerde Yomralıların büyük desteğini alıp göreve gelmemiz halinde, Allah’ın izniyle Yomra’da biriken sorunları da başkan Sağıroğlu ile birlikte çalışıp hızla çözeceğiz” diye konuştu.

Yomra’da son olarak belediye tarafından organize edilen gençlik buluşmasına katılan Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, etkinliğe katılan çok sayıda gence hitap ederek, “Ülkemizin en önemli zenginliklerinden biri genç ve dinamik nüfusumuzdur. Bu gençliği doğru şekilde eğitip yönlendirebilirsek, gerçek anlamda bu gençlik Türkiye’yi inşallah gelecekte zirveye taşıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kalbi selim sahibi; imanına, inancına ve maneviyatına sahip gençlik istiyoruz. Zevki selim bir gençlik; sanatıyla ve kültürüyle zirvede bir gençlik istiyoruz. Aklı selim bir gençlik istiyoruz; ilimde, fende, teknikte en ileride olan bir gençlik… Böyle bir gençlik yetiştirebilirsek, 21. yüzyıl milletimizin en yükseğe çıktığı bir yüzyıl olacaktır” şeklinde konuştu.