AK Parti Trabzon eski Milletvekili Mustafa Cumur, Samsun'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazada 'i çocuk 3 kişi de yaralandı.
Kaza, Samsun-Ankara Karayolu 69. kilometresi Ladik ilçesi Toptepe mevkiinde bugün saat 16.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Coşkun Kara (54) idaresindeki 06 TS 444 plakalı cip, Samsun'dan Ankara istikametine seyir ederken yol çalışmasının yapıldığı bir mevkiide direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, otomobilin içinde sıkışan AK Parti 2. Dönem Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur (48), olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan araç sürücüsü Coşkun Kara ile 5 yaşındaki Fazlı Yüksel, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Nuri Yüksel (50) ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kazayı haber alan partililer ve yaralıların yakınları hastanelere akın etti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Cumur'un saat 11.00 sıralarında Trabzon'dan arkadaşı ve AK Parti'nin kurucularından Coşkun Kara,  Oflu işadamı Nuri Yüksel ve yeğeni Fazıl Yüksel ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. 06 TS 444 plakalı araç ile meydana gelen feci kazada 1 kişinin hayatını kaybettiği gelen son bilgiler arasında.







AK Parti Akçaabat eski İlçe Başkanı Osman Çavuş kaza ile ilgili bir açıklama yaptı ve acı haberi verdi. Konuşmakta güçlük çeken ve hıçkırarak ağlayan Çavuş trafik kazası sonrası Samsun 19 Mayıs Tıp fakültesine kaldırılan Mustafa Cumur'un hayatını kaybettiğini söyledi.



FARUK ÖZAK AÇIKLAMA YAPTI
AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak Cumur'un vefatı ile ilgili bir açıklama yaparak, "Acı haberi Stadyumda aldık. Trabzon büyük bir değerini kaybetmiştir. Tüm Trabzonumuzun, Ak Parti camiasının başı sağolsun. yakınlarına Allah sabırlık versin" dedi. 

AHMET METİN GENÇ:
AK Parti Trabzon eski İl Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, büyük acı yaşadıklarını belirleterek "Biraz önce haber aldım. Samsun eski il başkanımız cenazenin yanında. Otopsi işlemlerinin ardından yola çıkacak. Çok üzgünüm. 3 ay önce de amcaoğlumu kaybetmiştim üst üste acı yaşıyoruz. Bir ağabeyimizi kaybettik." dedi.

CENAZESİ BUGÜN (14.05.20012)
Ak Parti Trabzon Eski milletvekili Cumur'un naaşı bugün Akçaabat Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacacak olan cenaze namazının ardından Çalköy'e getirilecek. Burada ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası merhum aynı köydeki aile kabristanlığına defnedilecek.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI TEMEL ALTUNBAŞ:
AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş en son dün telefonda görüştüğü Cumur'un ölüm haberi ile adeta yıkıldığını belirterek, "Acımız çok büyük. Mustafa Cumur gibi siyasetçiler bu dünyaya az gelir. Çok çalışkan, çok dürüst bir insandı. Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağolsun" dedi.



Mustafa Cumur, 14 Ekim 1964'de Kalkandere'de doğdu. Babasının adı Musa, annesinin adı Seher'dir. Kuyumcu; Lise mezunu. Serbest ticaretle uğraştı. Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 22. ve 23. Dönem Trabzon Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen Cumur, evli ve 5 çocuk babasıdır.