Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu kullandı.
Oy kullanma işleminde konuşan Günnar, Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçileceğine inandığını belirterek, “Çok mutluyum. Demokraside inşallah Türkiye’nin geleceğini düşünen fikir kazanacaktır. Allah’ın izniyle birinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum. İnşallah 2023’lere 2071’lere hep beraber ulaşacağız. Türkiye’nin dinamizmi için uluslararası gücü için dünyanın 11 büyük ülkesinden birisi olması için bu seçimin çok önemli olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı sürecinde de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde farklı bir açılımın gerçekleşeceğine inanıyorum. Cumhurun yani milletin başkanını seçeceği bu seçimde milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük başarılarla birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğine eminiz” dedi.

Başkan Günnar, Trabzon’da fındık ve yaylaya çıkışların oy kullanmayı olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “Yaptığımız araştırmalara göre katılımın biraz düşük olduğunu gözlemliyorum. Ben biraz İstanbul çevresinden endişeliyim. Çünkü Türkiye’nin hemen hemen oylarının 5'de ikisinin barındığı İstanbul’da çok fazla insanın ayrıldığını gözlemliyorum. Trabzon genelinde ise fındık, yayla mevsiminin seçimlerde katılımı olumsuz yönde etkilediği kanaatindeyim. Biz AK Parti teşkilatları olarak yaylalarda seçmenlerin sandık başına gitmesi için gereken tüm tedbirleri aldık. Havanın sıcaklığı hafta sonu oluşu bu saat itibariyle katılımın düşük olduğunu göstermektedir ancak asıl değerlendirmeyi akşam saatinde yaparsak daha doğru olacaktır kanaatindeyim” diye konuştu.