Bahar Ayvazoğlu kendini anlattığı yazıda şu ifadelere yer verdi;

Aslen Akçaabat’lı olmakla birlikte doğma büyüme Trabzonluyum. Liseyi Trabzon Lisesi’nde okudum. 2000 yılında KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü’nden ‘Matematiksel İktisatçı’ unvanı ile mezun oldum. Ayrıca AÜ Türk Dili ve Edebiyatı lisans bölümü mezunuyum.

Siyasi hayatımdaki ilk tecrübe Refah Partisi Kadın Kolları 1 nolu Erdoğdu Mahalle Başkanlığı oldu. 2002 yılı Ocak ayında AK Parti’nin Merkez İlçe Başkanlığı’nda göreve başladım. Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı ile Gençlik Komisyonu Başkanlığı görevlerini de yürüttüm. Merkez İlçe Başkanlığı’nda aralıksız 10 yıl çalıştıktan sonra 2 yıl Ortahisar İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. 21 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongrede AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı seçildim. 29 Nisan 2018 tarihinde yapılan kongrede tekrar aday gösterildim. Halen Kadın Kolları İl Başkanı olarak görevime devam etmekteyim.

2011 yılında AB Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında koordinatörlüğünü yaptığım ‘Do you play with me’ projesi ile gelir düzeyi düşük yüzlerce aileye ve çocuklarına ulaştık. Projemiz, Türkiye’de aynı dönemde yürütülen çok başarılı 10 proje arasına girdi.

2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı kapsamında koordinatörlüğünü yaptığım ‘Biz de Varız’ projesi ile Trabzon’un 18 ilçesindeki tüm engelli ve engelli ailelerine ulaştık. Başarıyla tamamladığımız proje aynı zamanda jüri özel ödülüne de layık görüldü.

2016 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca fonlanan İKG Genç İstihdamının Desteklenmesi hibe programı kapsamında koordinatörlüğünü yaptığım ‘Okuldan Hayata’ projesi ile üniversiteden mezun olan/olmuş ve işgücü piyasasına katılmamış gençlerin kalifiye hale gelerek istihdam edilmelerini destekledik.

Bu projeleri yürütürken temasta bulunduğum STK’lar (özellikle dezavantajlı guruplar, kadınlar, çocuklar ve gençler) kamu kurum ve kuruluşları, paydaşlar ve ailelerle yaptığımız çalışmalar neticesinde sorunları yerinde analiz edebilme, çözüm üretebilme ve strateji geliştirebilme noktasında sürece katkı sunacak değerlendirmeler yapabilme fırsatımız oldu. Şehrimiz adına önemsediğimiz bu birikimin yanı sıra çok fazla insana ulaşabilme ve hayatlarına dokunabilme imkanı yakaladık.

Çeşitli yayın organlarında hayata ve siyasete dair tecrübelerimi paylaştığım birçok makale ve denemelerim yayımlandı. Ayrıca 2007 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde yüzlerce yazının değerlendirmeye alındığı ‘Teşkilatçılık nedir, teşkilatçı kime denir?’ konulu yarışmada Türkiye 4. sü olarak Genel Başkanımız Sayın. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülümü alma şerefine nail oldum.

Evliyim ve 2 çocuk annesiyim.