Metiner, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi'nin girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BDP'li milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlık fezlekelerinin gündeme gelmesinin ardından yaşanan tartışmaları değerlendiren Metiner, şöyle konuştu:

''Umarım aklı selim hakim olur. Dokunulmazlık sistematiğinin değişmesi gerekiyor. Yeni bir dokunulmazlık düzenine ihtiyacımız var. Aslında doğrusu, suç işleyen milletvekillerinin yargı karşısına çıkartılabilmesidir. Hukuk bunu emreder. Gider yargılanır, ceza alırsa milletvekili olduğu süre içerisinde cezası infaz edilmez, tutuklanma gerçekleşmez, ama milletvekili seçilmediğinde cezasını çeker. Böyle bir hukuki düzenlemeye ihtiyaç var. Bütün bunlar tartışılıyor. Sadece BDP'lilere endeksli bir dokunulmazlık meselesi gündemimizde yok, ama BDP'liler de artık hukukin içinde siyaset yapmayı öğrenmelidirler.''

-''Parti içinde çatlak yok''-

BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili AK Parti içinde çatlak oluştuğu iddialarının hatırlatılması üzerine de Metiner, şunları söyledi:

''Hiçbir çatlak yok, hiçbir patlak yok. Grup kararı alınmasını gerektiren bir durum da yok. Milletvekilleri olarak farklı görüşlerimiz olabilir, kendi platformlarımızda bunu konuşuruz, tartışırız. Ama Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız bir irade beyan ettiğinde de biz milletvekilleri Sayın Başbakanımızın iradesini yere çalmayız.''

Metiner, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun konuyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise şöyle dedi:

''Kendi takdiridir. Biz partimizin yetkili kurullarında Başbakanımızın partimizin yetkili kurulları doğrultusunda bir irade beyanı ortaya çıkarsa, o doğrultuda oyumuzu kullanırız. Ama farklı düşünen milletvekillerimiz olabilir. Keşke arkadaşlarımız partinin meşru platformlarında bunu gündeme getirseler. Medya karşısında partimizde çatlak, patlak olduğu algısı yaratacak söz ve davranışlarda bulunmayı doğrusu ben uygun bulmam. Siyaseten uygun bulmam.