Çelik, delegenin hür iradesine ipotek konulmak istendiğini belirterek şu açıklamayı yaptı.

“Ertelenen Ak parti Of ilçe teşkilat kongresinden sonra Yönetimi düşürerek atama yoluna gitmek istiyorlar. Kendi yaptıkları delegeye güvenmeyenler acziyet içerisine düşmüşlerdir. Of’ta demokrasiyi katletmek istiyorlar.
Bir kongreyi yapmayı beceremeyenlerin, bu ilçeyi gerek kamu ve gerekse siyasi anlamda yönetmeye hakları yoktur. Şahsı çıkarları için teşkilatı bölmekten kaçınmayanlar bunun hesabını veremeyeceklerdir.

Delegesine güvenmeyenler hangi anlayışla hareket ettiklerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Başbakanımızın tüm zorluklarla topladığı oyları bunlar koltuk sevdası uğruna heba etmektedirler. Muhterem Bakanımızın bu duruma asla müsaade etmeyeceğini biliyoruz. Teşkilatın dağılmasına asla izin vermeyecektir.

Of’ta partiyi zavallı duruma düşüren üç beş kişi kendi kazdıkları kuyuya düşeceklerdir. Bizler bedeli ne olursa olsun bu işin karşısına duracağız. Trabzon'da her ilçede kongre yapacaksın. Ama Of'ta delegeden korkup entrika peşine düşeceksin. Bu tamamen pasiflik ve zavallılığın göstergesidir. Delegenin hakkını hem hukuki açıdan ve hem de iç tüzük açısından sonuna kadar savunacağız. Bu teşkilatı kimsenin dağıtmasına müsaade etmeyeceğiz. Of’ta demokrasi kazanacaktır.

ÇAYKARA'DA BİR ADAY DAHA HABERİ İÇİN TIKLAYLINIZ

Delegeler ve parti üyeleri kazanacaktır. Kimse delegeleri ve partilileri bir eşya yerine koyamaz. Delegeler bu partinin asıl unsurlarıdır. Atama gafletini ve zavallılığını gösterenlere, başta belde teşkilatları, köy temsilcileri, alt kademeler bedelini ödedecektir. Of’ta yaşananlar, Türkiye çapında bir ses getirecektir.

Herkes aklını başına alsın. Bu teşkilat kimsenin babasının malı değildir, milletin partisidir. Tüm teşkilat mensupları olarak muhterem Bakanımızın da, teşkilatı kendi çıkarları için kasıtlı olarak bitirmek isteyenlere müsaade etmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Of dışarıdan yönetilmeyi hak etmeyecek kadar büyük, bir o kadarda zor bir ilçedir. Bu ilçeyi böyle bir anlayışla yönetmek isteyenler, küçük hesapların adamlılığını bırakacaklar, silkinip kendilerine gelecekler. Of’ta atama ile gelmek isteyenler delegeden korkanlar hangi yüz ve vicdanla o hizmet koltuğuna oturabilecek. Kamuoyuna ve bu partinin aslı sahipleri olan delege ve parti üyelerine saygıyla duyurulur.