İki adaylı seçimlere partililer büyük ilgi gösterdi.
Bütün partililerin pür dikkat kesileceği Merkez ilçe kongresini 61saat.com Nov otel'den canlı yayınla anında sizlere aktardı.
İki adaylı Zeki Kavanoz ile Temel Altunbaş'ır yarıştığı seçimlerde nefesler tutuldu.
Trabzon il başkanlığı seçimlerinde de belirleyici bir rol üstlenecek olan Merkez ilçe genel kuruluna Bakan Erdoğan Bayraktar da katılacaktı fakat acil bir programı nedeniyle kongreye gelmedi.

SEÇİMİN SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

AK PARTİ VAKFIKEBİR KONGRESİNİN SONUÇLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar salona girdi. Novtel'in önünde birçok partili var, hepsi gelen delegelerle birebir kulis yapıyor. Salonun yarısı henüz dolmuş değil. Bakan Erdoğan Bayraktar'da henüz kongreye katılmadı. İddialara göre Bakan Bayraktar'ın kongreye gelmekten vazgeçtiği öne sürülüyor. Fakat Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Bakan Bayraktar'ın 10.50 uçağı ile Trabzon'a hareket ettiği yönünde  kendilerine bilgi verildiğini ifade etti.
Muhammet Sayit Gürsoy Divan Başkanlığına seçildi. Gürsoy "Kongremizin sükunetle sürmesini temenni ediyorum" dedi.

AK PARTİ KONGRESİNDE FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz, açılış konuşmaı için kürsüye çıktı.

Kavanoz; AK Parti farkıllıkları bir arada yaşatan, çoğulcu ve özgürlükçü bir rejimin adıdır. Bu bağlamda AK Parti'nen temel felsefesi demokrat ve hukuk devletinden yana olmasıdır. Siyaset toplumsal duyarlılğı yüksek halk odaklı bilinci gelişmiş insanların faaliyetleridir. Bizlerde gönül vererek yapılacak faaliyetlerde yer alarak duyarlı vatandaşlığın gereğini yapmaktayız.

MİLLETİMİZİN BEKLENTİSİ KALMADI
AK Parti kuruluş çalışmalarına başladığı dönemde milletimizin devletten siyasetten bir beklentisi kalmamıştı. Ülkemizin yeni bir lidere ihtiyacı vardı. Bu şartlar altında kuruluş çalışmalarını başlattık. Mevcut partiler yıpranmıştı. Partimizin bu anlamda büyük bir boşluğu doldurarak kurulşu Türk siyaset tarihine yeni bir parti olarak girmişti.
Kuruluşun ardından iktidara geldi büyük başarılara imza attı. Ülke ekonomisi dibe vurmuş, yolsuzluklar ayyuka çıkmıştı. Böyle bir ülke devralan AK Parti başarılı çıkmıştık. En son yapılan seçimlerde de teşkilatlarımızın üstün gayretleri ve halkımızın tevccühü ile Trabon Belediye Başkanlığını geri aldık.

İSTİFA ETTİM
Benden önceki arkadaşımız milletvekilliği için istifa etmesinin ardından bana bu görev tevdi edildi. Bunun üzerine il yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. Görevi devraldıktan sonra yönetim kurullarını oluşturdum. Bu hususda en çok partimin kuruluş felsefesine dikkat ettim. Bu yönetimi oluştururken ağırlıklı olarak genç arkadaşlara yer verdiğim için zaman zaman beni eleştirenler oldu.

YENİ OLAN HERŞEY HEYECANDIR
Yeni olan her heş her zaman heyecanlıdır. Siyaseten tecrübeli arkadaşların onlara verdiği destekle 7 ay önce yapılan seçimlerde bu arkadaşların performansı beni ziyadesiyle memnun etti. Görev yaptığımız süre boyunca tek derdimiz hizmet tek düşencemiz hizmet, adalet teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği olmuştur. Gelinen noktada bunu sağladığımız görmek bizi memnun etmiştir.

BÜTÜN AMACIMIZ...
Başladığımız günden beri bütün amacımız partimizi tartışmamak küsmemek, küstürmemek insanların güvenini kazanailmek olmuştur. Teşkilatlarımızın memnuniyeti için hep dünden daha fazla çalışmayı düşündük. Birinci hedefimiz bütün arkadaşlarımızla aynı hedefe bakmak, aynı amaca ulaşmak bütünlüğü sağlamak olmuştur. Şükrolsun bu süreçte kopmadık, yıpranmadık, hiç bir söylentiye kulak asmadık. Herkes konuşurken bizler sustuk. VE partımızi bir adım öteye nasıl taşırızın derdine odaklandık.
Beni yanlız bırakmayan  tüm arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum"

Şimdi AK Parti'nin mevcut yönetiminin slayt sunumu yapılıyor...  Slayt sunumunda AK Parti Merkez İlçesi'nin görev süresi boyunca faaliyetleri fotoğraflar ve yazılarla delegelere anlatıldı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU KONUŞTU...
Kongre Tabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuşmasıyla devam etti. Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
Bu büyük ve kutlu yolda bugüne kadar gayreti geçen arkadaşlarımın bundan sonra da birlik ve beraberlikte yollarına devam edecektir. Bu başarıların devam edeceği insanı sevmekle başlayan kaçınılmaz bir hakikattir. Biz bu çerçevede diyoruz ki Türkiye'yi kalkındırırken dünyaya yardım ederken Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm bakanlarımızın tüm milletvekillerimizi ve parti mensuplarımızın en ucra köşedeki bizim üyemizin gösterdiği yolda kalkınmada gelişmede,  bu büyük katkılarının ve bunun Trabzon bölgesine intikalinde ki, 2009 Martından beri Trabzon'a 3 milyarlık yatırımın gelmesinde onların büyük gayretlerini sizler  hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.

KARINCA KARARINCA
Tüm Belediye Başkanlarının bu konuda paydaş olarak karınca kararınca gösteridği gayretleri tanıtmakta halka anlatmakta büyük gayret göstermeekte olan teşkilatımızın il ilçe ve bütün belde teşkilatları ve bütün mensuplarına burana kalbi şükranlarımı iletmek istiyorum.
Bugün burada bu çok güzel topluluğun demokrasi şöleni ehalindeki kongresinin bu salondan çıkarken omuz omuza kardeşçe Trabzon'u ve bütün ülkeyi ileriye doğru yürütecek olan bir birlikteliği sağlayacağına inanıyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI ADNAN GÜNNAR
AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar konuşuyor.....
Günnar: Biz seçmenlerimiz için milletimiz için mazlumlar için komşularımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu davadanbu yoldan vazgeçmeden hiç durmadan hareketimiz sürecektir. Türkiy dünyada artık dev ülkeler arasına girmeye aday hatta girmiş sayılan bir ülke haline geldi. Dünya lideri kapasitesine sahip sayın başbakanımız ve genel başkanımız önderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile oldu.

ÇITANIN 10 PUAN ÜZERİNE ÇIKTI
Türkiye ve Trabzon'da oylarımız artarak devam ediyor. Referandum bir dönüşüm zamanıydı. Trabzon ili Türkiye genelindeki ortalamalara bakıldığında çıtanın yine 10 puan üzerine çıkmış ve yüzde 70 ile sayın başbakanımızın yüzünü güldürmüştür. Genel seçimlerde yüzde 60'lık oy oranı ile yine Türkiye'nin ve Trabzon'un yüzü glümüştür.

TEŞKİLATLAR 2014'E HAZIRLANIYOR
Şimdi bu teşkilatlar 2014 yerel seçimlerine hazırlanıyor. Biz planlamımızı buna göre ayarladık. Başarı teşkilatların önceden yaptığı planlamalarla geliyor. Biz bundan önceki seçimlerd gece gündüz çalıştık. Ben o dönemde Teşkilat başkanlığı görevini yapıyordum. Bütün okul ve sandıkları dolaşıyorduk. O gün bizim rakibimiz CHP'li Belediye Başkanı idi. Ve şuna inandım ve hala inanıyorum. En güçlü oldukları yerlerde bile sandıklarda eksikleri vardı. Ama AK Parti yedekleri ile bile o sandıkları dolduruyordu. Sabah saat 5'lerde çay ocaklarında dolmuş duraklarında gazete kağıtları üzerinde zeytin peynir yiyipte sandıklara koşmadık mı. Genel seçimlerde yine aynı şevk ve heyecanla koşmadık mı. İşte sonuç ortada..

İYİLİK YAP AT DENİZE
Milletimiz bizim çalışmaların farkında. Farkında olmayanlar için söylenecek tek şey var. İyilik yap at denize. Balık bilmezse halik bilir....

BİRLİK VE BERABERLİK ANA ŞİAR
Birlik ve beraberlikten kopmamak ana şiarımız olacaktır. Daima kardeşliğimizi gösteermemiz gerekir. Bugün 60 bine yaklaşan üye sayımızla Trabzon'un en güçlü ailesiyiz. AK Parti teşkilatları dünyanın enbüyük parti teşkilatlarının başında geliyor. Hep beraber bir birimizi sevelim ve sevilelim. Heimizin herkesin eksiklikleri hataları olabilir. Bize düşen eksikleri hataları bağışlamak dedikodudan fitdene uzak durup kulaklarımızı bu meselelere kapatmak ve sadece yapmamız gerekn işlere yoğunlaşmaktır. Başarı böyle gelecektir.

YÜZÜM AK BİR ŞEKİLDE GİDİYORUM
Bu noktada teşkilatlarımız sınavını başarıyla geçmiştir. gençlerimiz dağlarda yollarda direklerin tepelerinde AK Parti davası ve milletimiz için gece gündüz demeden çalıştılar. Kadınlarımız evde eşlerini işini hatta ocakta kaynayan aşını bırakıp parti davasına koştu. Bendeniz sorumluluğum gereği Trabzon'da AK Parti teşkilatlarının il başkanı olarak yüzüm ak bir şekilde Teşkilat başkanımın Genel Başkanımın yanına gidebiliyorum.

TEMEL'DE BİZİM ZEKİ'DE
Sadece bir kongremiz ertelenmiş durumda. Onunda yakında durumu belli olacak. Ertelenmiş olan Merkez İlçe kongremizi yapıyoruz. Bizim geleneğimiz istişare ile verilen kararlara uymayı gerektirir. Ancak ailemiz içerisinde bende varım derse bir kardeşimiz onun da başımızın üzerinde yeri var. Netice itibari ile Temel'de bizim Zeki'de bizim. Her ikisine de başarılar diliyorum.

İSTİŞAREDE HİKMET VARDIR
İstişarede her zaman bir hikmet vardır. Buna dikkat etmek gerek. Genel Merkezimi de bu süreçte yorduk. Bizler Ankara'ya davet edildik. Sadece Merkez ilçe ile ilgil ideğil, diğer ilçelerle ilgili istiarede buludku. Bu güne kadar hep Genel Başkanımızın yüzünü güldürdük inşallah Trabzon yine yüzünü güldürecektir. Sizlere bu noktada güveniyorum.
Bu kongrenin her iki sonuçtada hayırlı olacağına gönülden inanıyorum. Yeterki olaya gönülden bakalım. Bu kongre Trabzon için kazanım olacaktır.

MİLLETVEKİLLERİ KONUŞTU
Günnar'ın ardından kürsüye Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu geldi. Seymenoğlu'nun ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu bir konuşma yaptı.
Bıyıklıoğlu'nun ardından ise AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık kürsüye geldi.

BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR
Işık, "Bakın sadece kırdığımız rekor bu değil. Türk siyasi hayatında kırılmış ama dünyada varmı diye araştırılıyor. Değerli arkadaşlar 3 defa üst üste oylarını arttırarak devam ettiren tek parti AK Parti'dir. Biz hizmet ettikçe milletimize partimize destğini arttırarak devam ediyor. Biz eğer şımarmazsak, halktan kopmazsak, halkın değerlerine yabancılaşmazka, bal tutan parmağını yalar anlayışına düşmezsek inanıyorum ileriki iktidar dönemlerinde oylarımızı arttırarak gerçekleştiririz. Bundan Türkiye kazançlı çıkar...

TEŞKİLATLARIMIZ OKSİJEN GİBİDİR
AK Parti'yi bir başka tanımla tanımlamak gerekirse, çok güçlü teşkilatlara sahip kitle partisidir. Kitle partilerinde teşkilatlar güçlü değildir. Ama ilk defa güçlü teşkilatlara sahip AK Parti oldu. Biz teşkilatlarımızı çok önemsiyoruz. Bizim için teşkilatlarımız havada ki oksijen gibidir. Onun için biz Teşkilatlarımızın gücünden güç alan bir siyasi partiyiz. Sürekli teşkilatlarımızı güçlendirmek onlarıdaha da ileri hazırlamak noktasında genel merkez olarak çok büyük çalşıma içerisindeyiz.

İSTİŞARE DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR
Ve şimdi bir kongre dönemi yaşıyoruz. Kongre döneminde mümkün olduğu ölçüde istişareye önem veriyoruz. Bizim için istişare olmazsa olmazdır. Bazıları istişareyi demokrasiye aykırı olarak görüyor. İstişare demokrasinin erdemidir. İstişare demokrasinin en son ulaştığı noktadır. Önce istişare yapılır arkasından oylama yapılır. Genel Merkez olarak bunu yaparken asla teşkilatı kenara koymuyoruz. Önce gelip teşkilatın görüşünü alıyoruz. Sonra il başkanı, belediye başkanı, milletvekillerini görüşünü alıp ondan sonra karara varıyoruz. Demokrasi kavga etmek değildir. Demokrasi uzlaşmaktır. Herkes ben olacağım demesi olmaz.

EN DOĞRU KARARI ALACAĞINIZA İNANIYORUZ
Bu çalışmalarımız devam edecek. Biz başta CHP olmak üzere bütün partilere istişare kültürünü öğreteceğiz. Ama kendi içimizde de bunu engüzel şekilde uygulayacağız. Ben sizlerin en doğru en güzel kararı vereceğinize inanıyorum. Teşkilatlarımıza güveniyoruz" dedi.

ASBAŞKAN ŞAKAR'IN YANINDAYDI
Işık'ın ardından toplantıya gecikmeli katılan Devlet eski Bakanı Faruk Özak geldi. Özak, "Maalesef menfur bir hadiye oldu. Asbaşkanımıza saldırı oldu. İlgilelerle görüşmekteydim. O nedenle geç kaldım" dedi.

Eski Devlet Bakanı ve Trabzon Milletvekili Faruk Özak'ın konuşmasının ardından raporu okunuyor...

Faaliyet raporunun ardından Gelir Gider Raporu okunuyor...

TEMEL ALTUNBAŞ BAŞKAN ADAYI

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
ÖMER ODABAŞ, HÜSEYİN CANIM, HALİL İBRAHİM AYDIN, SABİT ÇOLAK, TÜLİN KAYA, MUSTAFA SARI, FERİŞTAH AKYÜZ, SERDAR UZUN, ALİ AYVAZOĞLU, TÜLAY ADANUR, HACI ŞAHİN, HÜSEYİN ERDOĞAN, VELİ EROĞLU, MUSTAFA AYDIN, ŞENAY KINALI ÜCÜNÇÜ, AYDIN DEMİRCİ, İMDAT UZUN, FİKRET SERT, SEYİT HİSOĞLU, HAVVANUR ÖZGÜR, HASAN HÜSEYİN UZUN, MEHMET TURHAL, ALİ HABİBOĞLU, AHMET BÜYÜKOL, A. HALİM ECELİ, HÜSEYİN ÖZTÜRK, OSMAN ACER, ALİ MURAT ARAS, HASAN SELİM...

ALTUNBAŞ, NELER SÖYLEDİ
Temel Altunbaş, bir konuşma yapıyor...
Altunbaş, Bu demokrasi şölenindeki konuşmamıza başlarken hepinizi saygı sevgiyle selamlıyorum. Kurluşundan beri icinde bulunduğu içinizde biri olarak parti tabanından gelen yoğun talep çok uzun ve yoğun istişareler neticesinde ben ve arkadaşlarım aday olduk talip olduk bu hedefle sizlerin huzurunuzdayız. ülkemizde ve milletimizde tarihinde bir ilk olarak üçüncü dönem ve yaklaşık 10 yıldır bu büyük partinin mensubu olmatan her zaman gurur duydum duymayada devam edeceğim.
Siyaset dünyadaki en zor meşakkatli ilerden hem duanın hemde bedduanın bol olduğu bir mekandır. İlçe, belde ve mahalle teşkilatlarımız En büyük fedakarlıkların yapıldığı yerlerdir. Bu görevlerde ekonomik kazanım yok, sadece vermek vardır.

BAYRAĞI DAHA YUKARI TIŞAYCAĞIZ
Bugüne kadar bu görevlerde bulunan tüm arkadaşlarımızın hizmet yarışında aldıkları bayrağı daha da yukarı taşımak adına ellerinden geleni en iyi şekilde yapmak adına en ufak şüphemiz yok. Ancak ben ve arkadaşlarım bu hizmet yarışında bayrağı en yukarılara taşıyacağımıza olan inancımızdan dolayı bu göreve talibiz. Bu ülkeye, bu millete Trabzon'a ve ülkeye hizmet etmiş hiç bir kardeşimizi beceriksizlikle suçlamak asla yoktur. Bizim anlayışımızda bu ülke için çivi çakmış hiç bir kardeşimizi rencide edecek üzecek birşey içinde asla olmayacağız.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ
Kırgın ve küskünler dahil geçmişte görev yapmış şuan yapmakta olan tüm arkadaşlarımızı kucaklayarak daha güçlü Trabzon'a kazandırmak için yeni bir ivme heyecan kazandırmaktır. Kendi tabanımız ve siyasi parti teşkilatları ile çok daha işbirliği içinde olan farklı hatta zıt düşüncelleri olan ortak akıl dolu bir anlayışı hayata geçirmek olacaktır.

ASLA KÜSKÜNLER HAREKETİ DEĞİLDİR
Adaylığım asla küskünler, parçalanma ve bölünme harekete diğil birleştirme ve bütünleştirme hareketidir. Adaylığım daha güçlü teşkilatlara sahip oluşturma hareketidir. Adaylığım partimizin ve Trabzon'un bütün değerlerlerini birleştirme kucaklama hareketidir. Halka hizmet hakka hizmettir sözü baş tacımız olacaktır. Benliğin değil, bizliğin sözünün geçtiği ve yönetim anlayışı en büyük hedefimiz olacaktır. Amacımız yıkan değil, yapan, üzen değil sevindiren, dağıtan değil bütünleştirenbir anlayışın gereğini yapmaktadır.

KAZANAN TRABZON OLACAKTIR
Demokrasi şöleninin sonunda her ne olursa olsun kazanan Trabzon'umuz ve teşkilatlarımız olacaktır. Kazansakta kaybetsekte bir ve bütün olmaya daha güçlü bir Türkiye için, daha güçlü bir Trabzon için her birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kazansakta kaybetsekte arkadaşlarımız tebrik edip ellerini sıkıp kucaklayacağız.


ZEKİ KAVANOZ BAŞKAN ADAYI

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
ABDULLAH YILDIZ,  AHMET BEKTAŞ, AHMET SELİM TUNA, ALAETTİN YILMAZ, BİRGÜL YILMAZ, CEMAL TONYALI, CEVRİYE AYAL, ERDİNÇ TÜRKOĞLU, EYÜP ALEMDAĞ, FİLİZ AYDIN, HALİS GÜNEŞ, HASAN OCAK, HAYATİ ER, ABDULLAH BAYTAR, HÜSEYİN EMRE ÜÇÜNCÜ, IŞIL DEMİR GÜNER, İBRAHİM KARA, İSMAİL HAKKI GÜMÜŞ, MAHMUT YAZICI, MAHMUT CANOĞLU, MUSTAFA KESKİNOĞLU, MÜNİR AYDOĞDU, NİHAT YILMAZ, NURCAN BİLİNMİŞ, SITKI AKTAŞ, ŞAFAK USTA, ŞÜKRAN YETİMOĞLU, YAHYA BALA, YALÇIN KARABİNA

SON 3 KALA ADAY ÇIKMAMIŞTI
Kavanoz, bir konuşma yapıyor..
Merkez İlçe kongresi son 3 gün kalması şahsım hariç hiç bir aday çıkmamasına rağmen Genel Merkez tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Bu süreçte teşkilatçılığımız gereği bütün çalışmalar devam ederek çoğulcu katılımcı,  toplantılarımız aksatmadan devam ettirdik. Bu süre içerisinde Genel Merkezimiz ve teşkilatlarımızın bize olan güvenini sarsacak hiç bir olumsuzluğa meydan vermedik.

DEVAMLILIĞI ÖN PLANDA TUTTUK
Kendimizden ziyade partimizin devamlılığını ön planda tuttuk. Göreve geldiğim tarihten bu yana 10 aylık süreç içerisinde istikrarlı bir anlayış sergilemek içni gayret ettik.  Bizim teşkilat bütünlüğümüzden rahatsız olanlar sürekli dedikodu üretip süreci bulandırmaaya çalıştılar. Genel merkezimiz bize olan adaylık ve güvenini tekrar aday göstererek AK Parti Trabzon teşkilatlarına deklare etti. Ne mutlu bana ki adaylık süreci içerisinde yapılan bütün teşkilat yoklaramalarında taraflı tarafsız herkesin desteğini aldım. Bütün AK Parti teşkilatlarına sonsuz teşekkürümü sunuyorum.

KİMSENİN ADAMI OLMADIK
Bu göreve sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösteridği hedef doğrultusunda talibim. Teveccühüm ben ve arkadaşlarımın yanında olursa bizlere oy veren vermeyen kardeşlerimizi kucaklayarak bugüne kadar oludğu gibi beraber üzüleceğiz beraber yürüyeceğiz beraber devam edeceğiz. Partimizin menfaatleri her zaman bizim önceliğimiz olmuştur. Hiç birşey bu önceliğin önünde geçemeyceek. Biz hiç kimseye vaatte bulunmadık. Sözünü vermedik, baskı içinde olmadık. Zorlama yapmadık. Sadece delege kardeşlerimizin oylarına talip olduk. Kimsenin adamı olmadık herkese aynı mesafede durmaya gayret ettik. Herkesin adamı olduk. Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur.

ALTUNBAŞ ÇOK SEVDİĞİM ARKADAŞIM
Bu nedenle adaylığını açıklayan arkadaşım Temel Altunbaş'a başarılar diliyorum. Biz siyasetten önce de beraberdik, siyatte de beraberdik, başkan oludğumda da beraberdik, bakan olmasamda yine beraber olacağız. Kazansakta kaybetsekte burada kazanan AK Parti olacaktır. AK Partili bireyler olarakbizim sorumluluğumuz çokbüyük. Bu anlayış içerisinde bütün ferdin görevini hukukunu düşenme zorunluluğumuz var. Bu sorumluluk içerisinde AK parti'nin temel felsefesi olan demokratik, sosyal ve muhafazakarlık anlayışından asla taviz vermeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

KONUŞMALAR BİTTİ ŞİMDİ OY VERME İŞLEMİNE GEÇİLİYOR...