Ak Parti’de tartışmalı geçen Trabzon merkez İlçe kongresinin ardından şimdi il başkanlığı yarışı gündemde. Tarihi belli olmayan seçimde mevcut başkan Adnan Günnar görevine devam etme arzusunda. Genel merkezin Adnan Günnar’ı desteklediği herkes tarafından bilinirken, yarın temayül yapılacağı haberi kafaları karıştırdı. Edinilen bilgilere göre bugün saat 10.25 uçağı ile Ak Parti Genel Merkezi’nden Trabzon’a gelecek olan bölge Koordinatörü Fikri Işık ile İl Koordinatörü İhsan Şener saat 15.00’da Ak Parti Trabzon il başkanlığı binasında temayül yapacak. Temayüle kadın kolları, il gençlik kolları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve il genel meclis üyelerine Ak Parti Trabzon il başkanının kim olması gerektiği sorulacak. Buna göre il kongresinde Adnan Günnar’ın yeniden aday olup olmayacağı veya başka bir ismin çıkıp çıkmayacağı gündeme gelecek.
O YANLIŞI TEKRARLAYACAKLAR MI?
Bilindiği üzere Kocaeli Milletvekili ve Doğu Karadeniz bölge koordinatörü Fikri Işık Merkez İlçe kongresi öncesinde de aynı şekilde temayül yapmış, temayülden mevcut başkan Zeki Kavanoz çıkmış, genel merkez bu ismi desteklemiş fakat rakibi Temel Altunbaş seçimi kazanmıştı.
Temayül nedeniyle geçen seçimde yanılan genel merkezin Adnan Günnar’ın ismini tartışmaya açmak pahasına yeniden temayül yapması kafaları karıştırdı.
KİMLER KONUŞULACAK ?
Temayülde Ak Partili teşkilatlara kimin il başkanı olması gerektiğinden öte Adnan Günnar ile devam edip etmeme konusunda soru yöneltileceği bilgileri var. Fikri Işık’ın danışmanları bu konuda sır vermiyor. Sadece “Yarın 10.25 uçağı ile geliyoruz. Trabzon’da temayül yapacağımız doğru. İnşallah hayırlı sonuçlar elde ederiz” demekle yetindiler. Şu anda mevcut başkan Adnan Günnar haricinde sahada ben il başkanıyım deme cesaretini gösterebilen tek isim “Ben bu makama talibim” diyen. Adnan Günnar’ın eski yardımcısı Muammer Şahin. Günlerdir sahalarda. İlçe ilçe geziyor. Bugüne kadar Hayrat, Of, Sürmene, Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Arsin, Maçka ilçelerini gezdi. Çok kalabalık gruplardan destek sözü aldı. Temayül olacağını önceden söylemişti ve şimdi yapılacak olan temayülde adaylığını açıklamış tek isim olarak genel merkeze sunulucak Muammer Şahin.
Bir diğer isim Mustafa Yanmış. Sahaya çıkmadı. Ben adayım diyemedi. Şahin gibi teşkilata gitme gerekliliği duymadı. Biraz niyetsiz ve minnetsiz görünse de, içten içe il başkanı olmayı arzu ettiğini bilmeyen kalmadı. Fakat partililerin yok diyemeyeceği bir isim.
Nusret Yılmaz’da başkan olabilecek donanıma ve geçmişe sahip bir isim. Fakat o da Şahin gibi sahada bir çalışma yapmadı. Vizyonu geniş, ufku açık bir isim. Eski hakim ve hukuk bürosu olan bir Avukat. İsmi il başkanlığı için sık sık gündeme geliyor. Fakat isteksiz davranması ortaya çıkmaması Mustafa Yanmış gibi onunda hanesine eksi olarak yazılıyor. Temayül de ondan da söz edileceği kesin. Fakat Yılmaz Trabzonspor’un hukukçusu olarak AK Parti il başkanlığı görevine talip olur mu? Burada bir soru işareti oluşuyor. Trabzonspor’un avukatı iken Ak Parti’nin il başkanı olmasının ne kadar etik olacağı herkes tarafından tartışılıyor. Yılmaz’ında il başkanlığı teklifini kabul etmeyeceği yönünde duyumlar var. Yılmaz yakın çevresine Trabzonspor’un şike davasına müdahil olduğu bu süreçte il başkanlığı kongresine zaman ayırmasının çok yanlış olacağını söylemiş. Burada son söz genel merkezin. Partisine sadık olan Yılmaz’a her an bu görev tebliğ edilebilir. Yılmaz yok diyebilir mi? Bekleyip göreceğiz.
Faruk Kanca’da adaylık yönünde çalışmaları olduğunu ve önümüzdeki günlerde adaylığını açıklayacağını söylüyor. Etek gönderme meselesine her ne kadar yok öyle bir şey dese de, o dönem Balta’nın yönetiminde olan ve Temel Altunbaş’ın seçimi kazanmasında aktif görev alan birçok partili olayın tanığı olduklarını o zaman açıklamışlardı. Şimdi o isimler il başkanlığı için çalışacak. Fakat Kanca’ya destek verirler mi. Balta’nın yönetiminde görev alanların Kanca’ya destek vereceğini tahmin etmiyoruz. Fakat iyi bir siyasetçi olan Kanca genel merkez nezdinde de biliniyor. Tanınıyor. Alternatif isim olarak il başkanlığı seçimine girebilir.
Ayşe Sula Köseoğlu’da adaylık için istekli. Kulis çalışmalarını sürdürüyor. Partinin önemli mercilerinde seveni çok. Teşkilatların sempati duyduğunu bir isim. Temayülde mutlaka adı, konuşulacaktır. En büyük dezavantajı başörtüsü. Fakat partisinin veya teşkilatların onun başörtüsünden bir rahatsızlığı yok. Genel Merkez Trabzon’da Ak Parti’ye kadın eli değsin derse tek sim Ayşe Sula Köseoğlu olur.