8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş ve Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş tarafından açıklama yapıldı.


Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları'nın çiceği burnunda başkanı Havva Gümüş açıklamasında Ak Parti'nin kadın hakları konusunda önemli gayretleri olduğunu belirterek şunları söyledi, "AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, AK Partinin iktidara geldiği günden beri bir devlet politikası olarak benimsediği ve yasal düzenlemelerde de yer verdiği kadına karşı pozitif ayrımcılık yapılmasına dair tüm yasal mevzuat değişikliklerle kadına verdiği önemi ve desteği ortaya koyduğunu söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş partimiz kadına karşı pozitif ayrımcılık yapılmasına dair tüm yasal mevzuat değişiklikleri ile kadına verdiği önemi ve desteği ortaya koymaktadır. Bu desteğin en son göstergelerinden biri de sayın başbakanımızın ilk imzasını attığı ve takipçisi olduğu “kadına karşı şiddete hayır ”kampanyası olmuştur” dedi.

TRABZON'DA KADININ STATÜSÜNÜ ARTTIRACAĞIZ

Gümüş mesajına şöyle devam etti: “İktidarımız döneminde kadına yönelik yasal düzenlemelerin artmasına bunu bir politika olarak benimsenmiş olmasına karşın asıl önemli olanın toplumda var olan kadına yönelik bakış açısında farkındalık yaratılması olduğu gerçeğinin farkındayız. Bu nedenle AK Parti İl Kadın Kolları olarak bayrağı devraldığımız bu noktadan itibaren hükümetimizce gerçekleştirilen yasal düzenlemeleri toplumumuza daha iyi anlatmayı hem de toplumsal bakış açısında kadına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlamaktayız. Bu ay ki 8 Mart’tı bu çalışmalarımızın başlangıcı olarak görüyor ve Trabzon’da kadının statüsünü arttıracak tüm çalışmalara destek verdiğimizi beyan ediyoruz”



AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş'ta bir açıklama yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.



70 YILLIK ERTELEMEYE

AK PARTİ SON VERDİ



8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklamada AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'ndan geldi. 8 Mart'ın kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesi olduğunu ifade eden Altunbaş şunları söyledi, "8 Mart dünyanın her yerinde, her şehrinde kadının mücadele, özgürleşme ve dayanışma günüdür.

Kadınların hak mücadelesiyle bugünlere gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, “sözde değil eylemde kadın hakları” savunuculuğu yapmaktayız.

Muhafazakâr demokrat bir parti olan Ak Parti, kadın hakları konusunda, 70 yıldır bekleyen, biriken sorunları tek tek gündemine aldı. Anayasada, iş kanununda, TCK’da, sosyal yardım uygulamalarında yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarını kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik, onlarca düzenleme ve uygulama art arda yapıldı.

Örneğin Trabzon’da AK Partili Belediye yasal bir gereklilik olan (Kadın sığınma) KONUK EVİ’ni tamamlamış ve zor durumda kalan bölge kadınlarının hizmetine sunmuştur.

Ak Parti Trabzon Merkez ilçe Başkanlığı olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü,; kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak görürken, kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlayışı da sağlıklı bulmadığımızı ifade ediyor; başta tüm şehit analarımız olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz."