Kahvaltıya oldukça yüksek bir katılım olurken salon dolup taştı. Kahvaltıya Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Ortahisar ilçe Başkanı Temel Altunbaş ve beraberinde bir çok isim kahvaltıya iştirak etti ve misafir kadınların bütün masalarını dolaşarak karanfil takdim etti.

 SEYMENOĞLU : AK PARTİ KADINLARIMIZI DÜŞÜNÜYOR

 İlk olarak söz alan Trabzon’un kadın  Milletvekili Safiye Seymenoğlu düşüncelerini şöyle ifade etti:

“ AK Parti 10 yıldır kadınlarımız adına çok iyi şeyler yaptı. Anayasa’da yapılan düzenlemelerle kadınlarımıza pozitif ayrıcalıklar getirildi. Ve kadınlarımızın en büyük sorunlarından biri olan Kadına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenlemeler yapıldı. Annelere 5 yıl erken emeklilik hakkı bizim dönemimizde tanındı.  Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği üzere 3 çocuk istedi kadınlarımızdan bunun sebebi yaşlı bir nüfusu engelleyip genç dinamik nüfusa sahip olmaktı.

 Ak Parti döneminde kadınlarımız siyasette daha aktif olmaya başladı. Ak Parti yokken kadın sayısı yok denecek kadar azdı. Bizim dönemimizde kadınlar bu sayıyı yükseltip kadınlarımızın daha faal olmasını sağladık. Kadınlarımız siyasete farklı bir bakış açısı getirdi ve şimdi daha çok talepkarlar.  30 Mart seçimizi geleceğimiz adına çok önemli. Bu seçim de bize 5 yıl hizmet etmiş olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kardeşimize destek vereceğiz.

 Bu yapılanları görmek lazım Ayasofya Camii müzesinin önünü görün, Erdoğdu yolunu görün, Sahile bir bakın Yürüyüş Yolu’nu görün bunlar göz ardı edilmemeli. Herkese teşekkür ediyorum ve Kadınlar gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.


 GENÇ : KADINLAR DAHA AKTİF OLACAK

 Safiye Seymenoğlu’ndan sonra söz alan Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç düşüncelerini şöyle ifade etti.

 “ Bugünün önemini iyi bilmeliyiz. Kadınlar olarak ülkemize büyük katkı sağlıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Genelde ülkemizi yerelde Trabzon’umuzu yönetmeye talibiz.

Biz kurulduğumuzdan itibaren kadınımıza ve ailemize büyük önem verdik. Kadınları sadece işinle ve evinle ilgilenen hayattan çıkarıp mecliste daha aktif rol almasını sağladık. AK Parti olarak meclis idaremizde önemli sayıda kadın gücüne sahibiz. Bizim Ortahisar dönemimizde kadınlar Trabzon’da daha aktif olacak. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sadece bu gün değil her gün kutlamak üzere 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü tebrik ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin”  şeklinde konuştu.


 GÜMRÜKÇÜOĞLU : KADINLARA MÜJDEYİ VERDİ !

 AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düşüncelerini şöyle ifade etti.

 “ Bu kalabalık ve yoğun ilgi beni oldukça memnun etti. Siz temel bireyimizsiniz Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun.  Bizden ne istediyseniz verdik. Sonuna kadar yanınızdayız.  Başbakan ve ekibinin kadınımıza ne kadar önem verdiğini biliyorsunuz. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Kadınlarımızın bunu özellikle duymasını bilmesini istiyorum. Türkiye’de AB kadın ve eşitlik sözleşmesini ilk imzalayan şehir Trabzon’dur. 5 yıldır yaptıklarımız ortada bakın Meydan Parkı 1.etap bitti. 2. etap ihale ettik. Eski Belediye binasını restore ediyoruz. İsteseydik 25-30 Milyara kiraya verip gelir sağlayabilirdik. Ama biz oraya kadınlarımız için istihdam alanı açıyoruz. Kadınlarımız orada el işlerini hünerlerini sergilesin diye hem de 5 kuruş almadan kadınlarımıza tahsis edeceğiz. Tekrar Kadınlar Gününü kutlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.


ÖZAK : KADINLARA BORCUMUZ VAR

 AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak düşüncelerini söyle ifade etti.

Benden önce söz alan Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’ teşekkür ediyorum . Kadınlarımıza ne yapsak kar etmek onlara çok borcumuz var. Size çok önem veriyoruz. Analarımız, bacılarımız bizler için Kurtuluş Savaşında savaştı.  

Bugün gazetelerde Başbakanımızın kadınlara ilgili ilanı var ne kadar düşünüyor değer veriyor ve bunu mecliste de gösteriyor.  84 yıl önce Trabzon Belediye meclisinde 3 bayan vardı ve Atatürk bunun için Trabzon’a teşekkür etti. Trabzon kadınlara her zaman önem veren bir şehirdir. Kadınlar gününüz kutlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.